IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Džeparoši”rade” kao tim, evo kad pokušavaju pljačkati muškarca dok šeta (foto i video)

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. 08 .2019… 08: 59… SARAJEVO: Džeparoši”rade” kao tim, evo kad pokušavaju pljačkati muškarca dok šeta (foto i video)

Dio naše svakodnevnice postale su priče o otetim mobitelima ili novčanicima u gradskom saobraćajnom. O tome slušamo dok hodamo ulicom ili se vozimo tramvajem, ali odavno o tim traumatičnim iskustvima pojedinaca ne čitamo u crnim hronikama dnevnih novina jer nisu vijest. Dio su naše svakodnevnice.

POSLEDNJE VRIJEME Džeparoši u Sarajevu predstavljaju naročit problem za sigurnost građana, a posebno turista u jeku ljetne sezone. U videu koji nam šalju čitatelji vidi se na koji način “rade” na glavnoj sarajevskoj ulici Ferhadiji.

U najvećem broju slučajeva džeparoši rade kao tim. Dvije ili tri osobe “pokrivaju”, odnosno štite onoga ko direktno otuđuje određene stvari građanima, a naročito turistima. 

Na snimku koji smo objavili evidentno je da dvojica muškaraca usklađenom šetnjom zaklanjaju djevojku koja pokušava ukrasti određeni predmet od muškarca koji šeta ispred nje.

Čitaj još:   SARAJEVO: "Laste" osudili napad, ljudi žive teško, ali ne prave incidente...

Policija se na razne načine bori kako bi sankcionirala džeparenje, a nedavno su u užem jezgru grada, u blizini turističkih atrakcija u Sarajevu, postavljene i table s natpisima koji upozoravaju na opasnost od džeparoša.

Lopov bio lopov ili džeparoš ali oni su se prepoznavali međusobno po specijalizacijama akteraši, soveri itd. 

izvor iBalkan.net/ Klix.ba

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši