IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krvava svadba: Ubijeno 63, ranjeno 182 osoba… (foto)

ŠIROM PLANETE SE POJAVILE FOTKE: Na društvenim mrežama su fotografije na kojima se vide tijela nastradalih, među prevrnutim stolovima i stolicama u svečanoj sali…

KABUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti vijesti, nedelja, 18. 08 .2019… 11: 59… Krvava svadba: Ubijeno 63, ranjeno 182 osoba …

Najmanje 63 osobe su ubijene, a 182 je ranjeno sinoć u napadu bombaša samoubice na svadbi u Kabulu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Talibani su negirali da su odgovorni za eksploziju u šiitskom predgrađu na zapadu Kabula, prenosi Rojters.

Napad se dogodio u trenutku dok talibani i Sjedinjene Države pregovaraju o sporazumu koji bi predvidjeo povlačenje američkih snaga iz Avganistana u zamjenu za to da se talibani obavežu na mirovne pregovore sa vladom u Kabulu.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vide tijela nastradalih, među prevrnutim stolovima i stolicama u svečanoj sali.

Na svadbi je bilo više stotina gostiju a među poginulima su žene i djeca.

Čitaj još:   TREĆE POLUVRIJEME: Dok Beograd "usisava" Republiku Srpsku, Sarajevo "želi vjerovati"!? (foto)

Prije ove samoubilačke eksplozije, u petak se u Pakistanu dogodio bombaški napad na džamiju, u kojem je ubijen brat talibanskog vođe Haibatullaha Akhundzadam. U tom su napadu poginule četiri osobe, oko 20 ih je ranjeno, a za to niko nije preuzeo odgovornost.

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani izjavio je u nedjelju kako talibani ne mogu pobjeći od odgovornosti za „barbarski“ samoubilački napad na svadbenu dvoranu u prijestolnici Kabulu u kojemu su ubijene 63 osobe.

„Talibani se ne mogu osloboditi krivice jer pružaju platformu za teroriste“, napisao je Ghani na Twitteru.

U nedjelju ujutro zabilježene su nove žrtve u Afganistanu. Između 10 i 12 osoba poginulo je nakon što je vozilo naletjelo na eksplozivno sredstvo u sjevernoj pokrajini Balk, rekao je zvaničnik. Incident se dogodio na području Davlat Abada nedaleko od granice s Turkmenistanom…

izvor agencije AP, Rojters

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši