IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dodik, arlauče: “Možda otkažem vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH…”

“Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Pred samo održavanje sjednice procijenit ću da li ću zadržati svoj prijedlog da vanredna sjednica bude održana”, rekao je Dodik…

BANJA LUKA: BiH, Ekonom ija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19. 08 .2019… 07: 49… Dodik, arlauče: “Možda otkažem vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je potpuno nepotrebno i nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva.”To onda ne govori o suverenoj državi, nego o podaničkoj priči. Iz tog razloga nisam ni prihvatao da razgovaram na tu temu kada je riječ o Godišnjem nacionalnom planu (ANP) sa bilo kim”, rekao je Dodik za Glas Srpske.

Govoreći o sastanku ambasadora SAD i Velike Britanije u BiH Ericom Nelsonom i Matthewom Fieldom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Dodik je naglasio da je u redu ako je sastanak organizovan da ambasadori budu informisani.

“U BiH imamo određen broj funkcionera, pogotovo onih u Sarajevu, koji imaju podanički odnos prema strancima koji ide do toga da ih smatraju dijelom političke strukture u BiH. Јa ih ne smatram takvim, ali kao partnere u nekim poslovima saradnje sa zemljama koje predstavljaju ih prihvatam”, naveo je Dodik.

Čitaj još:   ŠOK SRPSKOG GLUMCA, Pejaković: Srbi su bili veliki narod, a onda su godinama LIZALI B.LJU JEDNOM UBICI!!!

On je poručio da stavovi BiH mogu da budu samo oni koji su doneseni konsenzusom.

“Konsenzus mora postojati, pogotovo o vojnim pitanjima. U tom pogledu ne može niko da favorizuje neko rješenje, osim da bude lično ohrabren ili obeshrabren”, kaže Dodik.

Na pitanje da li postoji mogućnost da vanredna sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude otkazana s obzirom na stavove Željka Komšića i Šefika Džaferovića, Dodik je rekao da Komšić komplikuje situaciju.

“Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Pred samo održavanje sjednice procijenit ću da li ću zadržati svoj prijedlog da vanredna sjednica bude održana”, rekao je Dodik...

izvor agencije

Čitaj još:   ŠOK u RS-u: Okršaj Dodika u Parlamentu koji je nadmašio sve dosadašnje skandale... (foto i video)
Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši