IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Talentovana novopazarska košarkašica LEJLA U DRESU ORVIETA… (foto)

SPORT VIJESTI – potpisala ugovor sa italijanskim klubom ASD Cestistica Azzuro Orvieto

Samo par godina unazad Novi Pazar je imao izvanredan ženski košarkaški klub koji se takmičio u Drugoj saveznoj ligi sa ambicijama da se domogne ženske košarkaške elite u našoj zemlji.

Medjutim, iz nekih razloga taj projekat se prosto rasuo i Novi Pazar koji ima sjajnu tradiciju ženske košarke je ostao bez kluba.

Stvar se oko ženske košarke prebacila na manje klubove koji nemaju snagu da prave velike priče ali još uvijek imaju snagu da naprave poneku individualnu veličinu, košarkašicu koja obećava i pred kojom bi mogla biti blistava karijera slična onoj koju ima reprezentativka Nadija Smailbegović koja sa velikim uspjehom igra u Majdraskoj.

U klubu MK koji vode Uroš i Veljko Petrović stasava upravo jedan takav individualni košarkaški biser- Lejla Gluhavičanin koja je prije nekoliko dana potpisal četvorogodišnji stipendijski ugovor sa italijanskim klubom ASD Cestistica Azzuro Orvieto.

A sve se zapravo desilo slučajno. Za one koji u slučajnosti ne vjeruju evo priče o tome.

Na utakmici u Kraljevu bilo je nekoliko menadžera koji su, kako to nekako i biva, došli da prate igre nekih drugih košarkašica. Na tom meču novopazarski MK je slavio, a od 53 koša pobjedničkog tima Lejla je postigla 40! I već vidite rasplet.

Menadžeri hitro reaguju…

Poslije samo dva dana telefon Lejlinog oca je zazvonio i ova petnestogodišnja Novopazarska košarkašica je pozvana u gradić 30 kilometara udaljen od Rima na probnu utakmicu. Bilo je na desetine košarkašica iz regiona. Samo četiri minuta Lejline igre bila su dovoljna da predsjednik kluba reaguje i automatski Lejli ponude stipendijski ugovor na četiri godine.

Čitaj još:   HOROR U BJELOM POLJU: Sačekao bivšu ženu i prebio je bejzbol palicom

Učenica druge godine Tehničke škole Lejla Gluhavičanin, buduća košarkašica italijanskog kluba ASD Cestistica Azzuro Orvieto visoka je 189 centimetara, košarku trenira nepunih deset mjeseci, odigrala je samo nekoliko utakmica u svojoj dosadašnjoj karijeri ali je parafom na ugovor sa italijanskim klubom njen san počeo da se ostvaruje.

– Ovo je sve zaista kao san. Nakon što su mi ponudili ugovor nekoliko večeri nisam mogla da zaspim od sreće. Sve je ovo došlo nekako brzo, neočekivano.Ja sam mislila da naše utakmice sem roditelja i trenera nikoga ne zanimaju jer nisu u velikom rangu. Ali su se izgleda nekako kockice poklopile i zaista sam srećna zbog toga-rekla nam je Lejla.

Italija joj se dopala, glavni grad Rim ponajviše. Naredne četiri godine će provesti na samo tridesetak kilometara od prijestonice Italije, učiće jezik, školovati se i naravno trenirati i igrati košarku. No i ona je svjesna da neće biti nimalo lako.

Već na test utakmici sam vidjela mnogo talentovanih djevojaka i biće sigurno teško i naporno. Prvo odvajanje od Novog Pazara, društva, roditelja, porodice.

Ali ja sam izabrala taj put ili je on izabrao mene i uprkos svim teškoćama koje me očekuju spremna sam da se uhvatim u koštac i da se borim jer želim da uspem i ostvarim svoj san- dodala je Lejla Gluhavičanin.

Iskoristila je priliku da se zahvali svojim roditeljima koji joj daju podršku i stoje čvrsto iza svake njene odluke kao i trenerima MK Akademija kao i svojim saigračicama.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Muškarac, nasrnuo nožem na par, onda pretučen bezbol palicama...

Lejla je još jedno talentovano dijete sa naših sportskih terena koje ću probati ljepotu i gorčinu bavljenja sportom u inostranstvu.

Mi joj želimo zdravlja prije svega i snage i srca da izdrži sve napore i da ostvari svoj cilj a mi ćemo svakako pratiti njenu karijeru u želji da joj pomognemo i damo mali doprinos u ostvarenju njenog košarkaškog sna.

Prilog pripremili: Fehim Karišik- Inf. Služba SS Novi Pazar i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši