IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BiH u velikoj krizi: DODIK I ČOVIĆ KAPITULIRALI, na pomolu su… (foto i video)

Politička kriza u Bosni i Hercegovini traje od izbora, ali nakon nepostizanja konsenzusa u Predsjedništvu u vezi sa ANP-om i mandatarom, jasno je da nikakve koalicije ne postoje niti djeluju, smatraju analitičari…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 22. 08 .2019… 07: 57… BiH u velikoj krizi: DODIK I ČOVIĆ KAPITULIRALI, na pomolu su…

Evropski komesar za proširenje Johanes Han, poručio je čelnicima SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, da se drže roka koji su postavili, nakon što su 5. avgusta potpisali sporazum o formiranju Savjeta ministara. Ipak, političkoj krizi u BiH, još se ne nazire kraj.

Već 10 mjeseci Bosna i Hercegovina nema konstituisanu vlast, i to je dovoljan pokazatelj političke krize, bez obzira na epilog sjednica Predsjedništva, koje niје usvojilo ni ANP, ali ni mandatara za Vijeće ministara, kažu analitičari. Nikakva koalicija niti postoji niti djeluje, jer da postoji, postigla bi dogovor i rješenje.

Čitaj još:   MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE : Uhapšeni dileri sa 1,1 kg ČISTOG HEROINA u BiH!

Lars-Gunar Wigemark, šef delegacije Eu u BiH

Lično mislim da postoji praktično rješenje za sva pitanja. Nije potrebno pretjerivati i dramatizovati bilo koje od ovih pitanja. Ono što je važno je da  će mišljenje o aplikaciji za članstvo u EU doći na red i da će se u trenutku sagledavanja, razmatrati da li postoji formirana vlast u zemlji i da li se zemlja može nastaviti kretati dalje.

Čelnici političkih stranaka, SNSD-a i HDZ-a s jedne, i SDA s druge strane, ne žele da se zamjeraju jedan drugom, ocjenjuju oni koji prate politička zbivanja u zemlji, i to je, kažu, suština.

Ukoliko se ostvari taj crni scenario i BiH ne dobije vlast do 2020., ulazi se u novu izbornu kampanju, a izgledno je da do novih izbora trenutni saziv Vijeća ministara ostane na vlasti i do narednih općih izbora.

izvor S.B

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši