IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Bejto Krlić ubijen, zbog pljačke od milion eura… (foto)

Policija sumnja da je Bajazit B. nakon svađe u restoranu ubio Bejta Krlića zbog navodnog sukoba njihovih porodica koji je povezan s milionskom pljačkom u Njemačkoj iz 2017.

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23. 08 .2019… 07: 02…  NOVI PAZAR: Bejto Krlić ubijen, zbog pljačke od milion eura…

Bajazit B. (25) iz Novog Pazara uhapšen je u noći između srijede i četvrtka nakon što je nekoliko minuta ranije u restoranu “Dar”, u Ulici Save Kovačevića u centru grada, hicem iz pištolja ubio Bejta Krlića (51) iz okoline Tutina.

Krlić je ostao mrtav na mestu, dok je osumnjičeni pobegao iz restorana, ali je ubrzo uhapšen.

Kako se saznaje u medijima, njih dvojica su te večeri sjedela u restoranu sa još jednim mladićem.

– U jednom trenutku počela je glasna svađa, koja je privukla pažnju ostalih gostiju. Ubrzo je prerasla u tuču, tokom koje je odjeknuo pucanj. Krlić je pao, a napadač je istrčao iz restorana i pobjegao. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt, a policija je poslije potjere ubrzo uhvatila Bajazita B. On će nakon isteka zadržavanja biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo – kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Iako zvaničnih informacija o mogućim motivima ubistva juče nije bilo, po Novom Pazaru kružile su razne priče.

– Treća osoba koja je sjedela za stolom bio je sinovac ubijenog Krlića. Osumnjičeni ubica i on su navodno odranije u svađi, a kao mogući razlog tog sukoba pominje se pljačka više od milion eura, koja je izvedena prije dvije godine u Njemačkoj – kaže naš sagovornik i dodaje:

Čitaj još:   Prof. Dr. akademik Šerbo Rastoder: Proslava u Pljevljima dio folklora, DARIO Vraneš da ne nameće drugima svoja osjećanja... (foto)

– Tada je, naime, Krlićev drugi sinovac Rijad ukrao blindirani kombi za transport novca, a zatim sa vrećama para i još jednim pomagačem pobjegao. Rijad je uhapšen poslije nekoliko dana blizu Segedina u Mađarskoj kada je pokušao pješice da pređe u Srbiju. U međuvremenu mu je suđeno u Njemačkoj, ali on, navodno, nije otkrio ko je muškarac koji mu je pomogao poslije krađe i bjekstva, niti gdje je sakrio opljačkani novac.

Po Novom Pazaru se juče spekulisalo da je taj pomagač navodno bio jedan od Bajazitovih bliskih rođaka, koji je u međuvremenu takođe osuđen u Njemačkoj, zajedno sa još nekim svojim rođacima.

– Da li je razlog obračuna možda u tome što je Bajazit uvjeren da su mu rođaci nevini u zatvoru ili nešto drugo, zasad nije jasno. Na prvom saslušanju Bajazit nije govorio o tome, međutim, postoje indicije da su Bajazit i Krlići u svađi upravo od te pljačke u Njemačkoj. Sumnja se i da je susret u restoranu bio ranije dogovoren – tvrdi naš izvor.

Policija, kako saznajemo, provjerava i druge moguće motive ubistva.

Spektakularna pljačka: Sinovac ubijenog robija u Nemačkoj

Pljačka u Njemačkoj zbog koje je osuđen Rijad Krlić dogodila se prije nepune dvije godine, krajem avgusta 2017. Krlić je tada iskoristio trenutak i pobjegao blindiranim kombijem u kome je, kako su sumnja, bilo više od milion eura. Dan poslije nesvakidašnje pljačke policija je saopštila da je osumnjičeni Rijad već poznat, i to zbog krađa i napada. Međutim, kako su tada napomenuli mediji u Njemačkoj, ta dijela, po svemu sudeći, nisu bila dovoljno ozbiljna, pa je on nesmetano dobio licencu da se bavi poslovima obezbjeđenja novca…

Čitaj još:   Navršava se 25 godina od genocida u Srebrenici i pokušaj uništenja Bošnjaka i BiH kao države... (foto)

izvor Kurir.rs/ E.K.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši