IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ubistva na PEŠTERI još uvijek nerasvijetljena-UBICE BJEŽE PREKO GRANİCE…

Ubistvo starice Miladije Kočović (77), u zabitom selu Goševo i dalje je nerasvijetljeno. Policija dvije nedjelje traga i za Dinelom P. iz Sjenice, osumnjičenim za ubistvo i ranjavanje. Sve su ovo ubistva koja nisu još rasvijetljena.

Prošlo je godinu dana od ubistva starice Miladije Kočović (77), iz zabitog sela Goševo na Pešteru, a policija u Sjenici i Novom Pazaru još nije uspjela da uđe u trag počiniocu ovog  zločina. Kako vrijeme odmiče, sve su manji izgledi da će ubice stići ruka pravde.

Nesrećna starica usmrćena je na pragu svog katuna (bačije) podno Giljeve, najprije hicem iz puške. Potom ju je ubica iz pištolja “ovjerio” hicem u glavu. Iz kuće je tada odnijeto 400 evra, a ubica je ponio i lovačku pušku porodice Kočović.

Mada je policija potpomognuta ekspertima iz Beograda pročešljala cijelu Peštersku visoravan, pomaka u istrazi još nema. Vjeruje se da je počinilac došao sa teritorije obližnje Crne Gore i da se odmah poslije zločina vratio “na sigurno”.

Policija zasada bezuspješno traga i za Dinelom P. (27), iz Sjenice, koji je prije dvije nedjelje u selu Gornja Vapa ubio Asmira Metovića (29) i teško ranio njegovog brata Almira Metovića (27). Poslije zločina, Dinel P. je sjeo u svoja kola i od tada mu se gubi svaki trag. Vjeruje se da je seoskim putevima uspio da pređe u Crnu Goru, možda i na Kosovo, ili se negdje krije i čeka povoljniju priliku za ilegalni prelazak granice.

Čitaj još:   Devetero povređenih u sudaru autobusa i auta kod Mostara... (foto)

Uprkos svim potjerama i blokadama, granicu sa Crnom Gorom, a i administrativnu liniju sa Kosovom, nije teško preći. Gotovo svaki počinilac teškog krivičnog djela najprije pokuša da se prebaci u “inostranstvo”, pa tek potom razmišlja o predaji. Iako postoji dobra saradnja sa policijom Crne Gore, a i sa bezbjednosnim strukturama na Kosovu, ubice uspjevaju da stignu i do Italije, Njemačke i drugih evropskih zemalja.

Ipak, iz policije poručuju da potraga nije stala i da će tragati za ubicama sve dok ih ne nađu.

Novosađanin Darijan Musić, koji je osuđen za ubistvo svoje djevojke, manekenke Vladislave Červenko, uspio je svojevremeno da u “sitnim satima” pješice, preko sela Batnjik kod Novog Pazara, iz Srbije pređe na sjever Kosova. Uhapšen je u posljednjem trenutku, a od slobode ga je dijelilo samo nekoliko stotina metara. Tutinac Mujo Gegić je, nakon što je u Novom Pazaru počinio dvostruko ubistvo, preko Rogozne uspio da pređe na sjever Kosova, a potom da preko Italije stigne u Njemačku, gdje je ubio još troje ljudi. Trenutno je u Njemačkoj na doživotnoj robiji.

Čitaj još:   BRUTALNO: Vještaci utvrđuju zašto je "umrla porodilja" Naida Alović iz ULCINJA...

Izvor: Novosti.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši