IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DŽENAZA, ZENICA U CRNOM: Adelisa Tahirović se okliznula i pala s balkona… (foto)

U Zenici će će biti danas ukopana Adelisa Tahirović (17), štićenica doma za nezbrinutu djecu, koja je tragično poginula…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 26. 08 .2019… 16: 32…  DANAS DŽENAZA, ZENICA U CRNOM: Adelisa Tahirović se okliznula i pala s balkona…

Nezapamćena tragedija dogodila se u noć s petka na subotu u Javnoj ustanovi “Dom porodica” u Zenici.

Kako su za medije ispričali zaposleni u domu, ona je prešla na susjedni balkon da uzme upaljač. Međutim, okliznula se dok se vraćala i pala.

Podlegla je povredama na samom licu mijesta.

Njeni brojni prijatelji pamte je kao vedru i nasmejanu osobu, koja je uvijek bila tu za svakog od njih. Niko ne može da vjeruje da je više nema. Osim prijatelja, tugom su shrvani i ljudi iz doma koji su se brinuli o njoj i imaju samo riječi hvale.

Dženaza namaz stradaloj devojci obavljena je danas u haremu Čaršijske džamije u Zenici, poslije ikindija-namaza, a biće pokopana na groblju Prašnice…

Čitaj još:   PODGORICA: MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA, Ubijen Veselin Kalezić...

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila sinoć oko ponoći u Javnoj ustanovi “Dom porodica” Zenica, ekipa printanih medija posjetila je ovu ustanovu i razgovarala s direktoricom Draženkom Subašić.

Kompletno osoblje, kao i štićenici, još je u šoku. Hitna pomoć, saznajemo, od jutros je intervenirala u nekoliko navrata.

Pojašnjava da u tom smislu nastoje pružiti psihičku pomoć za 85 štićenika, koliko ih se nalazi u “Dom porodici”, ali i šokiranim zaposlenicima.

Ističe da se rad u ovoj ustanovi definira u tri smjene te da su štićenici pod stalnim nadzorom.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši