IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: U Bosni umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano… (foto)

DANAS Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vujesti, ponedeljak, 26. 08 .2019… 08: 52…  VRIJEME DANAS: U Bosni umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano…

Danas,sutra i prekosutra u Bosni će biti oblačno, a u Hercegovini sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C. 

U Bosni jutros je umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 10 stepeni, Bjelašnica i Ivan-sedlo 13, Bugojno i Sarajevo 14, Drvar, Jajce i Livno 15, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Grude 17, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 18, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 19, Brčko 20, Mostar 21, Trebinje 24 i Neum 25.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni danas se očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini bit će sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine će biti na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom.

Čitaj još:   UŽAS: NERMIN UBIO SUPRUGU NADIRU, bacio tijelo u jezero, ostalo im DVOJE DJECE...

Puhat će vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

“U utorak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme”, najavljuju u FHMZ-u.

U Sarajevu danas će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanje oblačnosti. Poslijepodne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

http://iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši