IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rent-a-kar firme, NE DAJE vozila Srbima, kažu– KRADU IH… (foto)

Neugodno iznenađenje, s druge strane rečeno da ne iznajmljuju vozila državljanima Srbije…

ZAGREB: Hrvatska, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 27. 08 .2019… 19: 52…   Rent-a-kar firme, NE DAJE vozila Srbima, kažu– KRADU IH…

Jedan Beograđanin nije imao sreće kada je u Hrvatskoj pokušao da iznajmi vozilo od rentakar firme, sa obrazloženjem da Srbima ne iznajmljuju automobile pošto ih kradu…

Hrvatski portal Net piše da je Đ. G. (38) ove godine ljetovao u Trogiru i sa trojicom prijatelja je odlučio da posjeti Zagreb, Varaždin i Rijeku…

Želio je da iznajmi automobil da bi mu bilo lakše da se kreće Zagrebom i okolnim mjestima pa je nazvao rentakar firmu Malkoč, smještenu u Lopudskoj ulici.

Kada je pozvao telefonom doživio je neugodno iznenađenje, jer mu je s druge strane rečeno da ne iznajmljuju vozila državljanima Srbije.

Kada je pitao u čemu je problem i zašto on kao Srbin ne može da iznajmi automobil, osoba s druge strane žice mu je rekla da je razlog to što im državljani Srbije često kradu automobile.

Ovaj Beograđanin, inače novinar, dobio je takođe odgovor da u slučaju da je, na primer, Kanađanin ili s drugim dokumentima, koji samo nisu srpski, mogao da iznajmi automobil.

On je za hrvatski portal Net ispričao da svake godine ljetuje u Hrvatskoj, još od davne 1998, kada su, kako kaže, bile potrebne putne vize za Hrvatsku. Govori i da je često rentirao automobil u Zagrebu i da nikada do sada nije imao probleme.

Čitaj još:   PLJEVALJSKI BOŠNJACI TRAŽE DA IM DRŽAVA VRATI DŽAMIJU

„Ja jako volim vaš grad, i zemlju, vrlo često tu dolazim i tokom svih ovih godina nikada nisam imao niti najmanji problem, pogotovo ne s rentiranjem automobila. Kada mi je rečeno da ne mogu da iznajmim auto zato što sam državljanin Srbije bilo mi je baš krivo“, ispričao je Đ.G.

Vlasnik firme za iznajmljivanje automobila Malkoč potvrdio je je sve što je Đ.G. ispričao. On kaže da ne iznajmljuje državljanima Srbije automobile jer mu ih, kako tvrdi, kradu pa ih prodaju u BiH i Srbiji.

Tvrdi i da radi od 2009. godine i da mu je do danas ukradeno 17 vozila, a lopovi su mahom bili državljani Srbije. Prema njegovim riječima, i druge hrvatske firme za iznajmljivanje automobila imaju istu poslovnu politiku.

Portal Net je, međutim, provjerio tu Malkočevu tvrdnju i u razgovoru sa četiri druge rentakar firme dobio je informaciju da oni tu uslugu pružaju i državljanima Srbije sa kojima, kako su rekli, nemaju nikakve probleme.

Čitaj još:   PRIJEPOLJE: Uhapšeno više radnika, poreske uprave...

Rekli su, navodi se, da njihove automobile niko ne krade i da do sada takvi slučajevi nisu zabileženi…

izvor Net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši