ČUDNO, ALI Bolji su oženjeni muškaraci nego samaci…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Oženjenim muškarcima ponašanje popravlja prvo imidž jer manje vremena provode sa svojim prijateljima…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 28. 08 .2019… 23: 52… ČUDNO, ALI Bolji su oženjeni muškaraci nego samaci…

Oženjeni muškarci su pristojniji i bolji jer im brak pomaže da poprave svoje ponašanje. Osim što su neminovno pod utjecajem svoje nježnije polovice, oni koji su u braku imaju puno više za izgubiti od onih koji nisu u stabilnim vezama

Naučni instituti u Michiganu u svom istraživanju navodi kako brak pomaže muškarcima da postanu bolje osobe.

Kod muškaraca koji su pokazivali neke crte asocijalnog ponašanja poput laganja, agresije i nedostatka sućuti, ono se značajno smanjilo nakon ulaska u brak.

U studiji predstavljenoj u prosincu u stručnom časopisu ‘Archives of General Psychiatry’, praćeno je 289 parova muških blizanaca, u dobi od 17 do 20 godina tijekom 12 godina. Više od polovice bili su identični blizanci.

Čitaj još:   ISTINA ILI NE, OČEKUJE NAS HOROR: Nučnici tvrde, prijeti najezda gladnih insekata, biće strašno...

Stručnjaci smatraju da se oženjenim muškarcima ponašanje popravlja jer manje vremena provode sa svojim prijateljima, a neki od oblika lošeg ponašanja, poput delikvencije ili alkoholiziranja, češće se vezuju uz grupne aktivnosti. K tome, oženjeni imaju ‘više toga za izgubiti’ ako ih se uhvati u nekim ilegalnim aktivnostima od samaca.

U ranijim je istraživanjima dokazano kako su oženjeni muškarci zdraviji od samaca ili libero muškaraca…

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *