IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MONSTRUM UBICA iz Srbije: VLAŠKI OBIČAJ, napravio svojim žrtvama… (video)

Dvije od četiri žrtve masakra, Raji Kazimiroviću i njegovoj starijoj sestri Ljubinki Oprikić, ubica je stavio krpe na lica…

BEOGRAD (Negotin): Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 28. 08 .2019… 21: 52… MONSTRUM UBICA iz Srbije: VLAŠKI OBIČAJ, napravio svojim žrtvama… (video)

Krpa na licu dvije žrtve, krivični dosije i umjeće rukovanja oružjem pružili su istražiteljima dokaze koji Davora Pernića (35) iz Jabukovca sumnjiče za četvorostruko ubistvo u tom selu…

Dvije od četiri žrtve masakra, Raji Kazimiroviću i njegovoj starijoj sestri Ljubinki Oprikić, ubica je stavio krpe na lica. To je vlaški običaj, ukorenjen u selu. Ako su im u trenutku smrti oči otvorene, mrtvima se stavljaju krpe na lica da navodno ne bi gledali žive i plašili ih. Taj postupak ubice ukazao je inspektorima da je zločinac iz sela ili iz bliske okoline i da nije došao sa strane saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Ipak, pokrivena lica žrtvama nije bilo dovoljno da se utvrdi ko je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). Tijela ubijenih su nađena 7. avgusta na salaša na obodu Jabukovca…

Čitaj još:   Sarajevo se sjeća svoje ubijene djece: Smrt kao svakodnevnica i traume za cijeli život... (foto)

Taj triling – vlaški običaj, rukovanje oružjem i krivični dosije – izbacili su u prvi plan Davora Pernića kao potencijalnog osumnjičenog za masakr na imanju Kazimirovića.

Ovaj mehaničar, sitne građe i niskog rasta, priveden je na saslušanje, na koje je došao smiren. Podvrgnut je poligrafskom ispitivanju, a mašina je pokazala da nešto skriva. Ponovo je saslušavan i tada se otvorio.

Ljubinki je stavio maramice preko lica jer su im oči navodno bile otvorene, pa je strahovao od njihovog pogleda – kaže izvor i dodaje da je osumnjičeni počinio masakr, ubio je četvoro zbog plijena od samo 200 eura i 30.000 dinara.

Raja Kazimirović je navodno važio za imućnog čovjeka. Činjenica je, međutim, da se u njegovom domu to nije primećivalo jer nije imao ni struju, ni vodu ni osnovne uslove za iole normalan život. Za seoske uslove bio je bogat čovjek, imao je mnogo stoke i to vrijedne. U štali je imao bika, vrijednog sigurno 2.000 eura, i krave, ovce. Bogatstvo, ali ne u kešu – konstatuje izvor iz medija…

izvor agencije/Alo.rs

Čitaj još:   ALEKSANDAR RADOMAN: Sve što treba znati o Šešeljevu favoritu: Ispovijesti kod crnogorske Jovane Jeremić... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši