IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nogometni savez BiH: Emir Spahić, doživio tešku saobraćajnu nesreću, van životne je opasnosti… (foto)

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić doživio je danas tešku saobraćajnu nesreću blizu Gacka, potvrdili su iz Nogometnog saveza BiH…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. 08 .2019… 12: 52…  Nogometni savez BiH: Emir Spahić, doživio tešku saobraćajnu nesreću, van životne je opasnosti…

Bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gacka

“Mada je situacija ozbiljna, Spahić je van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno. Trenutno se vrše aktivnosti u vezi Spahićevog prebacivanja iz bolnice u Trebinju u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu”, naveli su u saopćenju iz Saveza.

Podsjetimo, bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić doživio je tešku saobraćajnu nesreću kod Gacka i očekuje se da helikopter OS BiH u Sarajevu preuzme ljekarski tim i preveze ga u bolnicu u Trebinju, odakle će svi zajedno biti prebačeni na KCUS.

Emir Spahić učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći na području Gacka, a više informacija policija u ovom trenutku nije saopćila.

Kako saznajemo on je pri svijesti, Emir Spahić je bio suvozač u terencu koji se prevrnuo u kojem je pored vozača bila još jedna osoba. Spahić navodno nije životno ugrožen, a prema prvim informacijama slomljena mu je noga, a ima i još nekoliko povreda.

Čitaj još:   TEŠKA NESREĆA: DVIJE OSOBE POGINULE...

Nesreća se desila pored Spahićevog rodnog sela Ključ, a došlo je do prevrtanja vozila.

Kako saznajemo nesreća se desila oko 11 sati, a trebinjska policija će protiv vozača podnijeti prijavu zbog izazivanje opšte opasnosti.

Spahić je prije dvije godine završio aktivnu nogometnu karijeru. Posljednji profesionalni angažman imao je u njemačkom HSV-u. Za reprezentaciju BiH odigrao je 94 utakmice i bio je dugogodišnji kapiten Zmajeva.

Najveći uspjeh s reprezentacijom BiH ostvario je plasmanom na Svjetskom prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Spahić je za reprezentaciju BiH debitovao 7. juna 2003. godine u utakmici kvalifikacija za EP 2004. u Portugalu protiv Rumunije u gostima, kada je ušao u igru u 72. minuti umjesto Hrgovića. Prvijenac je postigao u prijateljskoj utakmici protiv Japana, odigranoj 28. februara 2006. godine.

Emir Spahić rođen je u Dubrovniku, gdje i živi, a porijeklom je iz Gacka, s Fazlagića Kule, gdje se nalazi njegovo porodično imanje…

Čitaj još:   VRANJEŠ, OPET PROVOCIRA: Objavio fotografiju zbog koje će poludjeti Duško... (FOTO)

http://iBalkan.net

SARAJEVO Lančani sudar, teška saobraćajna nesreća na Otoci…

U ulici Bulevar Meše Selimovića u sarajevskom naselju Otoka večeras Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši