IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prijetnja Partizanu, od Srbo- Crnogorca i dva Hrvata iz Nur- Sultana… (foto i video)

Crno- bijeli će, pošto savladaju šestočasovni let do Astane, izaći “na crtu” rivalu koji pet godina vlada kazahstanskim fudbalom i jedinom nastupu u Ligi šampiona…

ASTANA: Regija, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. 08 .2019… 20: 52… Prijetnja Partizanu, od Srbo- Crnogorca i dva Hrvata iz Nur- Sultana…

Partizan je, dobio rivale po mjeri u povratničkoj sezoni u Ligu Evrope. AZ Alkmar i Astana su rivali sa kojima će se crno- bijeli ravnopravno boriti za plasman u nokaut fazu, dok je Mančester junajted nagrada za tim Sava Miloševića i klub, za dušu navijača – da svi zajedno pokažu koliko vrijede u istinskom spektaklu koji će se desiti u Humskoj.

O Junajtedu je izlišno trošiti riječi, pa ćemo u narednim redovima više pažnje posvetiti preostalim protivnicima Partizana – baš onim sa kojima se očekuje žestoka borba za bodove, i na strani i kod kuće.

Astana je petostruki uzastopni prvak Kazahstana, što je najveći broj titula za neki klub u ovoj zemlji bivšeg SSSR-a, uz zaključak da je ekipa Romana Hrihorčuka godinama sve ozbiljniji konkurent i van domaćih okvira.

Klub iz grada Astane, preimenovanim u Nur- Sultan (u martu mu zvanično promJenjen naziv, po prvom predsjedniku države Nursultanu Nazarbajevu), osnovan je 2009. godine što je sam po sebi podatak dovoljan da se shvati koliko je klub napredovao za samo deceniju postojanja.

Čitaj još:   Vremenska prognoza, STIŽE SNIJEG: Upaljen narandžasti meteoalarm...

O tome svedoče i rezultati iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope i ove sezone.

Ekipa je u dvomeču kvalifikacija za elitno takmičenje poražena od Kluža (pobjeda kod kuće 1:0, poraz na strani 3:1), da bi u dvije kvalifikacione runde za LE potvrdila kvalitet u duelima sa Valetom (5:1, 4:0) i BATE Borisovim (3:0, 0:2), i tako izborila grupnu fazu.

Da se radi o izuzetno ozbiljnom klubu svedoči i najveći evropski iskorak koji se desio 2015. godine – prvi i zasad jedini plasman u Ligu šampiona, gdje je Astana, u konkurenciji Benfike, Atletiko Madrida i Galatasaraja, osvojila respektabilna četiri boda (četiri remija, dva poraza).

Pred duele sa Partizanom Astani sigurno neće manjkati podaci o vrlinama i manama srpskog viceprvaka. Insajderske informacije o crno-bijelima Kazahstancima će servirati bivši igrač beogradskog kluba Antonio Rukavina, standardni član prve postave.

Uz njega, u dresu prvaka Kazahstana, takođe u poznim igračkim godinama, briljira srpski golman Nenad Erić (37), živa legenda kluba u kom je od 2011. godine! Erić je nezamjenjiv ove sezone među sativama Astane, kao i Stojković u Partizanu, pa će duel dva tima biti zanimljiv i zbog susreta dvojice dugovečnih, ali i dalje vrhunskih čuvara mreže.

Od igrača sa ovih prostora, uz Erića i Rukavinu, dres Astane nose Crnogorac Žarko Tomašević (kratko bio u Partizanu), kao i dvojica Hrvata koji dijeluju u vezi: Marin Tomasov (standardan u prvoj postavi) i Luka Šimunović (odigrao devet utakmica ove sezone).

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: Ako se po jutru dan poznaje, Skupština će biti DIKTATURA većine... (foto)

Tomasov je i prvi strelac tima u domaćem šampionatu sa 11 golova iz 24 utakmice.

Na kraju, ne i najmanje važno po Partizan, ali i za igrače Astane, je put koji treba prevaliti do obe destinacije koje su udaljene jedna od druge šest sati leta.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši