IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Odlična atmosfera na Grbavici, Željo u derbiju slavio 5: 2… (foto)

ODLIČAN Susret gradskih rivala na stadionu Grbavica u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 31. 08 .2019… 21: 59… SARAJEVO: Odlična atmosfera na Grbavici, Željo u derbiju slavio 5: 2…

Fudbaleri Željezničara pobijedili su na stadionu Grbavica u velikom gradskom derbiju u okviru sedmog kola Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 5:2.

Plavi su tako ostali jedina neporažena ekipa u sezoni te su ujedno preuzeli prvo mjesto od ljutog rivala s Koševa. Također, uspjeli su se revanširati Bordo timu za težak aprilski poraz od 3: 0.

Da ćemo gledati spektakularnu utakmicu moglo se nagovijestiti već nakon prvih sedam minuta meča. Bordo tim je poveo nakon samo 55. sekundi igre kada je Handžić sjajno prebacio na drugu stranu, gdje je neometani Hebibović zakucao loptu u mrežu.

Utakmica na Grbavici između Željezničara i Sarajeva otvorena je jako dobro za goste. Već u 2. minuti susreta Amel Hebibović je pogodio i Sarajevo vodi 1:0. U sedmoj minuti Željo je, golom Krpića, poravnao rezultat na 1:1.

Čitaj još:   Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića: Oglasila mu se supruga Olivera... (foto i video)

Domaći su stigli do preokreta u 38. minuti kada je Krpić ponovo pogodio. 

Ipak, na odmor se otišlo u egalu. U prvoj minuti sudijske nadoknade Enes Sipović je postigao autogol i zaključio odlično prvo poluvrijeme. 

Drugo poluvrijeme je donijelo nastavak golijade, pa je tako domaći tim poveo u 59. minuti kada je pogodio Petar Bojo.

U 76. minuti, golom Damira Sadikovića, Željezničar je poveo sa 4:2, a konačnih 5:2 postavio je Mehmed Alispahić u 90. minuti susreta.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši