IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO, ISPOVJEST DJEČAKA MIGRANTA: Prošao sam torturu hrvatskih policajaca, tukli me, puštali struju ONESVIJESTIO SAM SE… (foto)

SAMO Tretiranje migranata od strane hrvatske policije odavno je sjestka tema, zadnji incident potvrđuje brutalnost kada su grupu mingranata iz Avganistana mučili i tukli hrvatski policajci…

SISAK: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 31. 08 .2019… 18: 59… STRAŠNO, ISPOVJEST DJEČAKA MIGRANTA: Prošao sam torturu hrvatskih policajaca, tukli me, puštali struju ONESVIJESTIO SAM SE… (foto)

U pokušaju da iz Srbije pređe u Hrvatsku maloljetni migranti iz Avgasnistana H.Š. preživeo je užasnu torturu. 

Hrvatski policajci su mu oduzeli novac i telefon, a potom ga tukli i iživljavali se. 

– Krenulo nas je nekoliko u grupi iz Srbije. Pokušali smo da pređemo u Hrvatsku, hrvatski policajci su nas vidjeli, počeli su da viču, ubacili su nas u kombi, udarali su nas i psovali. Onda su me odveli u zasebnu prostoriju gdje su nastavili da me tuku. Natjerali su me da se skinem. Uzeli su mi telefon i sav novac koji sam imao– oko 600 eura – ispričao je za medije mladić iz Avganistana.  

Mučenju tu nije bio kraj…

Čitaj još:   NAŠI REPORTERI: Dubai za svaki džep...

– Uključili su neko crevo i napravili u toj zatvorenoj sobi baru, bacili su me u nji i puštali struju preko nekakvih elektrošokera i otvorenih žica. Ne znam ni sam koliko je sve trajalo. Možda pola sata, u jednom trenutku sam se i onesvjestio – navodi on. 

Zadobio je unutrašnje povrede, prelom rebra i hematome po glavi i tijelu. 

Kroz sličnu torturu prošao je Š.B. 

– Uhvatili su me i pitali odakle sam, rekao sam da sam iz Avganistana. Kada sam im rekao da dolazim iz pravca Srbije njih 10 je počelo da me bije. Udarali su me svuda, a razlog se očigledno krije u tome što sam migrant – kaže Š.B.

Njih dvojica su pronašli spas u Prihvatnom centru u Krnjači…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši