IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK, povukao ručnu: “Neću, odmah dizati revoluciju… ” (foto)

Ovo što radimo nije avanturizam. Ako ne bude dogovora do 5. septembra, ne znači da ćemo odmah 6. septembra ići u NSRS. Obavićemo dogovor, dobro se pripremiti, a onda ćemo u Skupštinu… – rekao je Dodik…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 09 .2019… 17: 59… MILE DODIK, povukao ručnu: “Neću, odmah dizati revoluciju… ”

Lider SNSD Milorad Dodik je izjavio da očekuje da će uskoro o svemu svoj stav zauzeti EU koja je, kaže, davno rekla da su i NATO i evropske integracije odvojeni procesi.

Zbog nepoštovanja sporazuma koji su potpisali lideri, Dodik je rekao da neće dizati revoluciju, nego će odgovoriti političkim stavom u Narodnoj skupštini RS.

Pokušaće, kaže, da traži “srpsko jedinstvo”, što je, kako je rekao, i ranije činio, “ali opoziciji očigledno nije stalo do toga, već podilazi strancima i Izetbegoviću”.

– Ovo što radimo nije avanturizam. Ako ne bude dogovora do 5. septembra, ne znači da ćemo odmah 6. septembra ići u NSRS. Obavićemo dogovor, dobro se pripremiti, a onda ćemo u Skupštinu. Ako nas opozicija ne podrži, imamo dvije trećine u NSRS, da donesemo dokument sa kojim ćemo ići u pregovore sa FBiH – rekao je Dodik.

Čitaj još:   Doktorka EMINA Šabović– primjer HUMANOSTI...

Rekao je da RS jeste učestvovala u formiranju Oružanih snaga i UIO, ali nije očekivala da će, nakon nekoliko godina, na ovakav način dogovor zloupotrijebiti bošnjačka strana.

 – Opstrukcije iz političkog Sarajeva su udar na volju birača – poručio je Dodik.

Danas se u Banjaluci sastao sa Ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim. Ruski ambasador je rekao, kada je riječ o implememtaciji izbornih rezultata, da se taj posao trebao uraditi u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ravnopravnosti naroda.voluciju već gradimo politički stav.

Dodik nema podršku SDS i PDP za vraćanje nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši