IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Održan protest u protiv Parade ponosa… (foto i video)

Saobraćaj se u Novom Pazaru odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 09 .2019… 11: 59…  NOVI PAZAR: Održan protest u protiv Parade ponosa… (video)

Pojedini portali objavili da će danas u Novom Pazaru biti održana “Parada ponosa”, radiju Sto plus u Policijskoj upravi ovog grada rečeno je da, prema njihovim saznanjima, za danas nisu planirani nikakvi javni skupovi.

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema “Parada ponosa” prethodnih dana spekulisalo se i na društvenim mrežama gdje su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Portali su prenosili nezvanične informacije o tome da je Policijska uprava dobila zahtjev za održavanje takozvanog “Prajda” i da će se on održati danas šetnjom centralim gradskim ulicama.

Kako se u startu saznaje, tačno je da je novopazarskoj policiji podnijet zahtjev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odogovoreno da ne postoje uslovi za njegovo održavanje…

Čitaj još:   Sekunde ih djelile, stradale, profesorica, pedagog, bivša direktorka, higijeničarka,sve radnice Osnovne škole „Kovačići“iz Sarajeva! (video)

Grupa od tridesetak ljudi protestovala je danas u centru Novog Pazara zbog održavanja Parade ponosa, koja zvanično nije ni najavljena.

Demonstranti nisu nosili transparente niti su imali bilo kakva obilježja.

Okupljeni su u improvizovanoj koloni, pjevajući navijačke pjesme prošli gradskim šetalištem. Saobraćaj se u centru grada odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca…

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši