IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLA KG ZLATA, VRIJEDNOG 15.500 EURA ZAPLIJENJENO NA GRANICI: Policija pretresla mercedes koji je išao iz Turske, OSTALU SU, U ŠOKU (foto)

Carinici su spriječili pokušaj da se prenese preko pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrijednost preko 15 i po hiljada eura…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, O4. 09 .2019… 11: 52… POLA KG ZLATA 15.500 EURA ZAPLIJENJENO NA GRANICI: Policija pretresla mercedes išao iz Turske i OSTALA U ŠOKU (foto)

Carinici su spriječili prekršaj koji je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao “mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Njemačkoj putovalo četvoro putnika.

FOTO: KURIR.RS/UPRAVA CARINA

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.

FOTO: KURIR.RS/UPRAVA CARINA

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dvIJe torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli preko 500 grama zlatnog nakita.

Čitaj još:   PODGORICA: Napadnut Esad Kočan urednik "Monitora", uhapšena jedna osoba... (foto)
FOTO: KURIR.RS/UPRAVA CARINA

VrIJednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjna je na 15.580 eUra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven.

FOTO: KURIR.RS/UPRAVA CARINA

S obzirom da je riječ o stranim državljanima nadležni sud je u hitnom postupku donio rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrijednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 eura.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši