IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vojsci Srbije zabranjen ulaz u Hrvatsku: Starješine, kadeti i pitomci, prvo pretreseni, spremni da skinu uniforme, pa vraćeni nazad… (foto)

Izdata zabrana ulaska u Hrvatsku i vraćeni su u Srbiju…

BAJAKOVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, O7. 09 .2019… 10: 42… Vojsci Srbije zabranje ulazak u Hrvatsku: Starješine, kadeti i pitomci, prvo pretreseni, spremni da skinu uniforme i vraćeni nazad…

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Delegacija je trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena. Na granici, na prelazu Batrovci – Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju…

Čitaj još:   HOROR POTRESAO BiH: Hodža rekao da su bačeni sihiri pa Indira ubila sestru...

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga…

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   UBIJAO PSE SA 10 GODINA, TUKAO DJEDA! Mještani o ubici U. B.- Njegovi su DVA dana poslije svega došli po slavski kolač... (foto, video)

Komentariši