IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Amfilohije, zapaljiv u Rasu kod Novog Pazara: Izdaće Kosovo ako mu samo nešto daju… (foto)

Vlasti u Beogradu “izdaće Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju” što, kako je naveo, povrđuju nedavne izjave…

NOVI PAZAR: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, ponedeljak, 09. 09 .2019… 07: 32… Amfilohije, zapaljiv kraj Novog Pazara: Izdaće Kosovo ako mu samo nešto daju…

Amfilohije, je rekao i da će vlast u Beogradu “izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju”, što, kako je naveo, potvrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije da priznanja Kosova nema bez “kompromisnog rešenja”

KONTRAVERZNI Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je da će vlast u Beogradu “izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju” što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez “kompromisnog rešenja”.

“Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja… Sramna je to priča”, kazao je Amfilohije obraćajući se vernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gdje se obiležava 1.000 godina od prvog pisanog spomena Raško- prizrenske eparhije SPC.

Kako je preneo portal KosSev, Amfilohije je kritikovao one koji kosovski zavjet proglašavaju “mitologijom”, navodeći da je taj zavjet “ugrađen u istoriju i samo biće srpskog naroda”.

Čitaj još:   Vučić saopštio TEŠKE VIJESTI

“Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti veran Bogu i svetinjama izvornim”, naveo je Amfilohije.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši