LONDON, KRALJICA NAPRAVILA PREOKRET: Potpisala zakon koji sprečava Bregzit…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zakon je dizajniran tako da spriječi premijera da Veliku Britaniju izvede iz Evropske unije bez sporazuma sa ostalih 27 zemalja članica… 

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 09. 09 .2019… 23: 32… LONDON, KRALJICA NAPRAVILA PREOKRET: Potpisala zakon koji sprečava Bregzit…

Predlog zakona koji bi primorao britanskog premijera Borisa Džonsona da zatraži odlaganje Bregzita ukoliko ne bude sporazuma, a koji je zakazan za 31. oktobar, danas je postao zakon uz odobrenje britanske kraljice Elizabete II.

Parlament Velike Britanije suspendovan je rano jutros na pet nedelja, do 14. oktobra – samo dvije nedelje prije planiranog datuma za Bregzit, 31. oktobra. Poslanici su odbacili predlog o održavanju prevremenih izbora, za koje se zalagao premijer Boris Džonson.

Čitaj još:   Džek-pot na Bosforu: Izbačen Bešiktaš, Bašakšehir pada, titula za Galata je tu! (video)

Kraljičina saglasnost smatra se formalnošću nakon što je zakon usvojen u britanskom parlamentu.

Zakon je dizajniran tako da spriječi premijera da Veliku Britaniju izvede iz Evropske unije bez sporazuma sa ostalih 27 zemalja članica.

Džonson je rekao da neće tražiti odlaganje roka. On takođe ne prihvata sporazum koji je sa EU potpisala njegova prethodnica Tereza Mej, zbog spornog dijela koji se tiče granice sa Irskom.

Taj sporazum je više puta odbijen u britanskom parlamentu. Nakon što je stupio na dužnost Džonson je obećao da će izvesti Veliku Britaniju iz EU do 31. oktobra sa ili bez sporazuma.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši