IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Edis Bunar, nabavljao, supruga i majka prepakivale, čuvale i prodavale drogu… (foto)

Firma” Bunar je poslovala piramidalno, na čelu su bili Edis i Nerma. Edis je nabavljao drogu, a onda su skupa u nekoliko stanova na Alipašinom Polju prepakivali drogu i pripremali za prodaju te prodavali…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10. 09 .2019… 09: 52… Edis Bunar, nabavljao, supruga i majka prepakivale, čuvale i prodavale drogu…

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je krajem prošle sedmice optužnicu protiv bračnog para Bunar i još 13 osoba zbog trgovine drogama. Objavljena je i optužnica u kojoj su navedeni detalji kako je ova grupa pod vodstvom Edisa i Nerme Bunar nabavljala i prodavala drogu.

U optužnici je navedeno kako je organizator Edis u periodu od 2010. do 2017. godine osuđivan šest puta. Osuđen je na ukupno četiri godine i mjesec zatvora, više godina na uvjetnu kaznu, a u trećem postupku mu je zatvorska kazna od sedam mjeseci zamijenjena radom za opće dobro na ukupno 50 sati. Osuđivan je za posjedovanje i prodaju droga te omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sabahudin Žigović je osuđivan 10 puta i to u Baru, Sarajevu, Kiseljaku i Goraždu na ukupno sedam godina i šest mjeseci zatvora od 2009 do 2018. godine te na novčane kazne. Osuđivan je zbog krivičnih djela teške krađe, protiv sigurnosti javnog saobraćaja, nanošenja teških tjelesnih povreda, prodaje droge, utaje i korištenja oružja u krađama.

Čitaj još:   DRITAN U ISTANBULU: Dijaspora, Most ZBLIŽAVANJA Crne Gore i Turske... (foto)

Esmera Sinanović je osuđivana tri puta u 2018. godini, jednom na pet mjeseci zatvora i novčane kazne zbog krađa. Almedin Talović je osuđivan dva puta 2018. godine na ukupno osam mjeseci zatvora zbog prodaje droge, dok je Emir Curić osuđivan tri puta na ukupno dvije godine zatvora zbog posjedovanja oružja, prodaje droga i razbojništva. Jedna od kazni zatvora mu je zamijenjena za 32 dana rada za opće dobro.

Rekorder po broju presuda je Jasmin Rustemović koji je osuđen 12 puta na sudovima u Tuzli, Sokocu, Travniku, Sarajevu i Visokom u periodu od 2015. do 2018. godine na ukupno šest godina zatvora za krađe i organizovanje nedozvoljenih igara na sreću...

Ostali optuženi ranije nisu osuđivani…

Nakon što su se mušterije žalile da Esmera i Sabahudin kasne s isporukama droge heorina i na kvalitet droge, porodica Bunar je angažovala Almedina Taćija, Emira Curića i Jasmina Rustemovića. Taći je prodavao drogu u svom stanu ili je isporučivao Golfom, dok su Curić i Rustemović prodavali drogu na raznim lokacijama ili su prosljeđivali mušterije na adresu gdje stanuju Bunari.

“Pali” su jer su prodaju obavljali putem telefona te zahvaljujući mušterijama kod kojih je policija pronalazila drogu. Također, policija je presretala i pretresala nekoliko članova ove grupe te je i kod njih pronašla drogu. Kod Edisa i Sabahudina su pronađeni oružje i municija.

Čitaj još:   TUGA I ŽALOST: Izvučena beživotna tijela dvojice rudara kod Srebrenice...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši