IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: BAHATI POLICAJAC IZUDARAO MALOLJETNIKA…

Iako se slučaj iz Tutina još nije slegao, Sandžak već potresa novi skandal, naime, sinoć oko 23h jedan od pripadnika interventne policije M.Knežević izudarao je gosta kafića u centru Novog Pazara a sve nakon kraće rasprave.

Kako saznajemo, policija je došla po prijavi građana na proslavu rođendana i privela više maloljetnih lica, međutim, to nije sve, nakon što su se pobunili prolaznici jer se radilo o mladićima koji su slavili rođendan, policija je počela da hapsi svakoga ko se pobunio.

Kako svjedoče očevidci, nakon racije koju su sprovjeli grubo su se ophodili prema svim gostima lokala na šta se pobunio jedan od gostiju i rekao policajcu da se radi o djeci koja su slavila rođendan i malo popili. Uz povike “šta se ti miješaš” policajac M.Knežević fizički nasrće na gosta zadavši mu tom prilikom više udaraca u predjelu lica i istog odmah hapse i određuju mu pritvor od 48 sati a sve zato što je pokušao da malo ublaži situaciju u lokalu.

Čitaj još:   Zukorlić stvara haos u Novom Pazaru...

Ovo nije prvi put, pojedini policajci i pripadnici novopazarske policije se slično ponašaju i u zgradi policijske uprave, valja podsjetiti na slučaj Edite Radetinac koju su napali u zgradi same novopazarske policije, ali i na slučaj pijanog policajca iz Tutina koji je napao svoje kolege, a zatim lažirao zapisnik o uzorku alkohola u krvi i vozio neregistrovan automobil.

Takođe valja podsjetiti da je i dalje neriješen slučaj ubistva Fahrudina Skarepa nakon čega su uslijedili masovni protesti a šef policijske stanice Nermin Zećirović je nakon toga smijenjen i prebačen u PU Novi Pazar kako bi se spasio linča na ulicama Tutina.

izvor: Sandžak danas/Sandžak haber

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši