IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA ZNATI: Upotreba ANTIBIOTIKA, može dovesti do raznih OBOLJENJA… (foto)

Smatra se da je veća upotreba antibiotika u korelaciji sa većom šansom za razvoj reumatoidnog artritisa…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, srijeda, 11. 09 .2019… 00: 02… TREBA ZNATI: Upotreba ANTIBIOTIKA, može dovesti do raznih OBOLJENJA…

Novo istraživanje otkrilo je da upotreba antibiotika može da poveća rizik od razvoja reumatoidnog artritisa za 60 odsto.

Nije sasvim jasno da li antibiotici definitivno pokreću ili uzrokuju stanje, ali postoji očigledna veza među njima. Uz to, istraživači smatraju da se ovaj rizik povećava sa količinom antibiotskih tretmana koje osoba prima.

Smatra se da je veća upotreba antibiotika u korelaciji sa većom šansom za razvoj reumatoidnog artritisa.

Nije utvrđeno koje vrste antibiotika su u pitanju, ali je otkriveno da vrsta infekcije koja se ovim lijekovima leči ima veliki uticaj.

Istraživači su utvrdili da kada su se antibiotici koristili za liječenje gornjih respiratornih infekcija, postojala je veća šansa da se kod osoba razvije reumatoidni artritis.

Postoje mnogi faktori rizika, uključujući gojaznost, pušenje, porodičnu anamnezu, depresiju, fizičke ili emocionalne traume i upotrebu određenih lijekova….

Čitaj još:   ISPUNILA MU SE VELIKA ŽELJA: Novak Đoković u Visokom upoznao "posebnu osobu"... (foto)

Međutim, svaki lijek pomaže, ali i šteti u nekoj mijeri. Neželjena dejstva antibiotika se razlikuju od osobe do osobe, ali i od antibiotika do antibiotika.

Ipak, neka od ovih neželjenih dejstava leka mogu da se ispolje kod velikog broja pacijenata.

To su najčešće: proliv, osip, bol u trbuhu, mučnina i povraćanje, alergijske reakcije, vaginalna kandidijaza, oštećenje bubrega, slabljenje sluha, glavobolja, nesanica…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši