IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJAJIĆ: ZEMAN, neće uticati na EU, nemamo iluzija da će SAD i Brisel povući priznanje Kosova…

Rasim Ljajić izjavio da ne treba da širimo optimizam da će izjave češkog predsjednika Miloša Zemana o Kosovu…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 09 .2019… 10: 52… LJAJIĆ: ZEMAN, neće uticati na EU, nemamo iluzija da će SAD i Brisel povući priznanje Kosova…

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da ne treba da širimo optimizam da će izjave češkog predsjednika Miloša Zemana o Kosovu dramatično uticati na druge članice EU, ali da je to pokazatelj da ni u samoj Češkoj nema saglasnosti o tom pitanju.

Predsjednik Češke Miloš Zeman rekao je u srijedu u Beogradu da će za mjesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

“Ne samo u Češkoj, već u Evropskoj uniji pet država nije priznalo Kosovo. Suština ove i sličnih izjava koje si stizale iz Brisela i SAD jeste da nije stavljena tačka na ovo pitanje i da se mora riješiti kroz dijalog i pregovore. Nemamo iluziju da će veći broj zemalja EU ili SAD povući svoj stav o priznanju, ali jeste jedna velika promjena sama činjenica da su ‘de fakto’ priznali da status nije riješen”, rekao je Ljajić.

Čitaj još:   DA LI SU MUSLIMANI NIKŠIĆA BEZBJEDNI: Traže da se privedu počinioci... (foto)

Prema riječima Rasima Ljajića, treba težiti kompromisnom rešenju, jer svako nametnuto rešenje ostavlja za sobom jedan prikriven problem koji u budućnosti može da eskalira...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši