IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Operisan Emir Spahić, poznato u kakvom je stanju bivši kapiten Zmajeva… (foto i video)

Bivši kapiten “Zmajeva” oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće kod Gacka…

SARAJEVO: BiH, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13. 09 .2019… 12: 32… SARAJEVO: Operisan Emir Spahić, poznato u kakvom je stanju bivši kapiten Zmajeva…

Bivši kapiten “Zmajeva” oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće kod Gacka

Podsjetimo, Emir Spahić, teško je povrijeđen u sabraćajnoj nesreći. Spahić se ozlijedio na suvozačevom sjedalu u prevrtanju terenca kod sela Ključ, kod Gackoga.  Nakon smještanja u intenzivnoj jedinici bolnice u Trebinju, helikopterom je prebačen u Sarajevo gdje je i operiran.

– Emiru je operisana karlica, na kojoj je bio višestruki prelom – javlja izvor Dnevnog avaza s KCUS te dodaje: “Operacije je prošla dobro, oporavak ide svojim tokom.”

Specijalistica dr. Branka Pudar rekla je da je Spahić svjestan, komunikativan i stabilan. Spahića je pregledao neurolog, internist i hirurg, te su obavljene laboratorijske pretrage, CT glave, prsnog koša i zdjelice. 

Čitaj još:   BRAVO, Ex bh. kapeten, Emir Spahić, prisjetio se tužnog momenta: Neka im je rahmet vječni, Krajišnici ljuti... (foto)

Podsjećamo, bivši kapiten “Zmajeva” oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila krajem prošlog mjeseca.

Prema pisanju portala Klix.ba, nesreća se dogodila na sporednom putu, a Spahić je navodno bio u lovu. Naime, Emir kod mjesta kod kojeg je doživio nesreću i gdje ima obiteljsko imanje. Nakon umirovljenja živi u rodnom gradu – Dubrovniku za čiji je malonogometni klub Square i zaigrao u doigravanju prvenstva za prvaka Hrvatske.

Emir Spahić za reprezentaciju BiH skupio je 94 nastupa, bio član nacionalne vrste na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

U igračkoj karijeri nastupao je za Čelik, GOŠK Dubrovnik, Zagreb, ruski Šinik Jaroslav, Torpedo i Lokomotiv Moskvu, Montpellier, Sevillu, Anži Mahačkalu, Bayer Leverkusen i HSV, dok je prošle sezone nastupao i za dubrovački MNK Square u doigravanju prvenstva za prvaka Hrvatske.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši