IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Počeo transport i uništavanje četiri aviobombe… (foto i video)

DANAS 13. septembra je izvršen transport i uništavanje četiri aviobombe pronađene na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13. 09 .2019… 08: 02… SARAJEVO: Počeo transport i uništavanje četiri aviobombe…

Putem medija i srestava informisanja je stiglo upozorenje i molba građanima koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost cijele operacije- poručili su iz FUCZ…

Prema Operativnom planu Federalne uprave Civilne zaštite, u 5 sati jutros započeo je transport i uništavanje četiri aviobombe pronađene na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu.

Transport će se odvijati u periodu od 5 do 8 sati ujutru i kretat će se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) – Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

-Molimo građane koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost cijele operacije- poručili su iz FUCZ. 

Čitaj još:   TUŽNI HABER RASTUŽIO Bosnu i Hercegovinu: Preselila na Ahiret majka heroja Mehdina Hodžića, ukopat će je pored sina...

“Aviobombe će biti uništene u Tarčinu kilometar i po od mjesta gdje se nalaze brojne novinarske ekipe. U toku su pripreme na terenu. Trenutno se radi na postavljaju aviobombi na mjesto gdje će se izvršiti detonacija”, javljaju novinari s mjesta događaja.

Podsjetimo, prva aviobomba je pronađena prošlog četvrtka 5. septembra, druga u nedjelju 7. septembra, treća pronađena 10. septembra, dok je četvrta 11. septembra u jutarnjim satima i uspješno deaktivirana istog dana.

Ekipa Civilne zaštite je sve bombe uspješno izmjestila. 

Izvor: iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši