IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTIN: ZBOG MITA UHAPŠENI RUKOVODIOCI SREDNJE SAOBRAĆAJNE ŠKOLE!!!

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dvije privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

Sumnja se da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju gradjana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uvjerenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog djela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (38) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uvjerenja sa neistinitim sadržajem.

Takodje, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uvjerenja, podnijete su krivične prijave.

Čitaj još:   HOROR I BRUTALNA LIKVIDACIJA TURSKOG DIPLOMATE: Napadač sjedio za stolom i tipkao po telefonu, izvukao pištolj i nastao je pokolj (video)

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo davanje mita, podnijeta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uvjerenja.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su osumnjičeni, uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odjeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu.

Policija ih je uhapsila po nalogu odjeljenja tog Tužilaštva, a u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, navedeno je u saopštenju.

Takodje, nakon ovog vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi “Tutin” u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

izvor: agencije, Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši