IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Bakir Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA (foto i video)

Bakir Izetbegović novi je stari predsjednik SDA Stranke demokratske akcije…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti subota, 14. 09 .2019…  19: 45… SARAJEVO: Bakir Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA (video)

Bakir Izetbegović je na današnjem 7. Kongresu SDA održanom u Sarajevu dobio 1.227 glasova od isto toliko delegata, koliko ih je prisustvovalo i glasalo. On će i u naredne četiri godine ostati na čelu stranke, što mu je drugi uzastopni mandat na mjestu predsjednika SDA.

Nakon što je izabran, Izetbegović se zahvalio svim delegatima na podršci. “Valja nastaviti sa radom i boriti se za našu jednu jedinu BiH”, poručio je on.

Sedmi kongres Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem će biti birani predsjednik Stranke, potpredsjednici, članovi Glavnog odbora, te Nadzornog i Etičkog odbora, bit će održan danas u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Jedini kandidat za predsjednika SDA je aktuelni stranački predsjednik Bakir Izetbegović, a bit će birano i devet potpredsjednika.

Na listi za funkciju potpredsjednika SDA nalazi se ukupno 15 kandidata a bira se devet. Na listi se nalaze:  Melika Mahmutbegović, Alme Čolo, Aide Obuće, Senije Bubić, Edin Ramić, Adil Osmanović, Šemsudin Dedić,Šerif Špago, Refik Lendo, Šefik Džaferović, Mirsad Zaimović, Safet Softić, Amir Fazlić, Denis Zvizdić, i Asim Sarajlića.

Generalni sekretar SDA Halid Genjac je u razgovoru za Fenu kazao da će, po broju delegata koji će sudjelovati u radu Kongresa, ovo biti najveći, najbrojniji kongres u 27 godina dugoj povijesti SDA, te da će 1.346 delegata sudjelovati u radu i donošenju odluka.

Čitaj još:   VELIKO HVALA: Delegacija DPS- a CRNE GORE odala počast žrtvama otmice iz voza u stanici Štrpci... (foto, video)

Pored toga, dolazak je najavilo oko 600 gostiju te 80-tak akreditiranih predstavnika medija.

Genjac pojašnjava da su delegati birani iz svih općinskih organizacija s prostora cijele BiH, a 30 delegata će predstavljati njihovo članstvo u dijaspori širom svijeta.

Po njegovim riječima, najznačajnije pitanje koje se rješava na Kongresu je pitanje programskih dokumenata, programske deklaracije, Statuta i programskih rezolucija koje Kongres usvaja kao najviše stranačko tijelo. Drugo značajno pitanje koje razmatra Kongres je izbor rukovodstva stranke – predsjednika Stranke, potpredsjednika, članova Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.

Izvor Vijesti.ba      

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši