IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIN IZMEĐU DVIJE VATRE: Žestoko ga napadaju u Hrvatskoj a ne štede ga ni u Srbiji…

Prvo pljuske dobio i iz Beograda a potom modernu Hrvatsku uporedio sa kvislinškom tvorevinom NDH…

ZAGREB, BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, subota, 14. 09 .2019…  07: 55… SRBIN IZMEĐU DVIJE VATRE: Žestoko ga napadaju u Hrvatskoj a ne štede ga ni u Srbiji…

PRVO SU Uduženje hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a) na današnjoj konferenciji za novinare poručilo je da nije zadovoljan pojašnjenjem Milorada Pupovca njegovih spornih izjava.

Samostalna Demokratska srpska stranka (SDSS) nije poželjna stranka u Republici Hrvatskoj i relevantni predstavnik svih Srba u Hrvatskoj – rekli su danas u Zagrebu. Ostaju pri zahtjevu da premijer Plenković raskine koaliciju s njima.

HVIDR-a traže da Tužilaštvo provjeri ima li elemenata krivičnog djela u izjavama Milorada Pupovca, kako bi poduzeli daljnje korake. Traže i od ministra pravosuđa Bošnjakovića da se očituje ima li krivičnog djela u tim izjavama.

„Pupovcu smeta ‘Za dom spremni’, a ustaške kune u džepu ga ne žuljaju. Nismo mi tu ni za kakvo potpirivanje, mi želimo smiriti strasti, smatramo da su nacionalne manjine dobrodošle i da trebaju biti u svakoj vladi, ali nismo sretni ako nacionalna manjina ne poštuje zakone Republike Hrvatske, ako zaboravlja šta su napravili prije 30 godina braća Milorada Pupovca i ostali – mi to nismo zaboravili”, rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e RH Josip Periša.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetić i ženino heklanje... (foto)

Na molbu da objasni šta znači da SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj, Periša je rekao:

– SDSS je podržao izjave Pupovca, oni su protivni Ustavu RH, podsjećaju nas na SDSS iz devedesetih koji je počeo krvavi rat na ovim prostorima, poručio je.

Istovremeno, Pupovac je pljuske dobio i iz Beograda. Dragosčav Marković palma, lider „Jedinstvene Srbije“ koja je dio vladajuće koalicije, poručio je Pupovcu da ne uvlači Srbiju u svoj rat koji je započeo neopreznim i neodmjerenim izjavama.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši