IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: U suncem okupanom gradu na Miljacki, startao polumaraton nikad masovniji… (foto)

U standardom polumaratonu (21,1 kilometar) se na ulicama Sarajeva trče i dodatne dvije trke i to G- Drive štafetni polumaraton i trka za građane “Novo Nordisk Fun Run”.

SARAJEVO: BiH, Sport, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 09 .2019…  09: 15… SARAJEVO: U suncem okupanom gradu na Miljacki, startao polumaraton nikad masovniji…

NEDELJA RANO UJUTRU U Suncem okupano Sarajevo jutros je dočekalo oko 2.000 trkača iz 41 zemlje na 13. polumaratonu, čime dokazuje da je sve popularnije odredište za ljubitelje trčanja.

TREBAA ZNATI DA Uz standardni polumaraton (21,1 kilometar) danas će se ulicama Sarajeva istrčati i dodatne dvije trke i to G- Drive štafetni polumaraton i trka za građane “Novo Nordisk Fun Run”.

Na utrci učestvuje rekordan broj učesnika iz čak 41 zemlje od čega čak 57 posto BiH građana i građanki, na što su organizatori posebno ponosni, jer su, kako kažu, ostvarili svoju misiju omasovljavanja rekreativnog trčanja i zdravog načina života u Sarajevu, i BiH.

Čitaj još:   OGLASIO SE BELMIN KOJI JE VELIČAO RATKA MLADIĆA: VIŠE NEMAM ŠTA IZGUBITI, SVAKODNEVNO MI PRIJETE...

Sunčano vrijeme ide u prilog trkačima koji će danas proći kroz najljepše dijelove grada.

Reporteri regionalnog portal iBalkkan.net bili su na ulicama Sarajeva i potrvdili su da je sve u najboljem redu i da Saobraćaj će biti parcijalno obustavljan, a potpuna normalizacija saobraćaja očekuje se nakon 12 sati. 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši