IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Turska otvara Prvi Generalni Konzulat u crnogotskom dijelu Sandžaka…

BRAVO Uskoro bi trebalo da bude otvoren prvi konzulat Republika Turska a otvoritiće se konzulat u Bijelom Polju…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 18. 09 .2019…  07: 35…  BIJELO POLJE: Turska otvara Prvi Generalni Konzulat u crnogotskom dijelu Sandžaka…

Otvaranje Generalnog Konzulata Crne Gore u Istanbulu i Turske u Bijelom Polju doprineće obogaćivanju odnosa dve zemlje, zaključeno je na sastanku predsednika Mila Đukanovića i Periše Kastratovića, novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsednika.

Na ovu vest reagovao je predsednik Petar Smolović…

-Očekujem da taj Konzulat bude generator ekonomskog razvoja i saradnje naših naroda i privrednika. Znamo da veliki broj ljudi sa ovih prostora živi u Turskoj, a sada će se, verujem sa otvaranjem Konzulata stvoriti most za bližu saradnju u svim oblastima, kazao je Smolović, koji je podsetio na djelovanje TIKE i aktivnosti koje je Turska agencija za saradnju i koordinaciju imala ulažući u razvojne projekte na lokalnom nivou…

Čitaj još:   BIJELO POLJE: UHAPŠENI NJEMICA, SRBIN I ALBANAC...

Otvaranje Generalnog konzulata Crne Gore u Istanbulu i Konzulata Turske u Bijelom Polju dodatno će doprinijeti obogaćivanju odnosa dvije države, ocijenili su na današnjem sastanku predsjednik Milo Đukanović i novi ambasador naše zemlje u Turskoj Periša Kastratović.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, Kastratović će biti ambasador Crne Gore u Turskoj na rezidentnoj osnovi i i imaće sjedište u Ankari.

“Đukanović je poželio je uspjeh ambasadoru u obavljanju diplomatske misije, ukazujući na prijateljske i sadržajne odnose dvije države, koji su osnaženi i kroz savezništvo u Alijansi i čvrsto povezani ekonomskom saradnjom, te ukazao na važnost daljeg razvoja saradnje u svim oblastima”, navodi se u saopštenju.

Autor: İndira Bojadžić FACE TV- İstanbul

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši