IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON MISTERIOZNOG UBISTVA U SANDŽAKU: PALI NA POLIGRAFU, tvrde da nemaju veze sa tragedijom…

TUTIN – Smrt Džemala Bećkovića (18), mladića iz sela Župa kraj Tutina, još uvJek nije do kraja rasvJetljena, a njegovi prijatelji M. K. (26) i R. Č. (22), osumnjičeni za ubistvo i dalje ne žele da otkriju šta se desilo tokom lova, saznaje “Blic”.

Poznato je da su se trojica mladića u nedelju nalazila duboko u šumi u selu Dobrinje i da je tom prilikom Bećković zadobio prostrjelnu ranu stomaka, zbog koje je kasnije preminuo u bolnici.

Njegovi drugari ispričali su policiji da je puška opalila dok je bila u Džemalovim rukama i da se radi o samopovređivanju, a što je, navodno, u suprotnosti sa činjenicama utvrđenim tokom uviđaja i dosadašnje istrage.

– Žrtva je najvjerovatnije upucana iz “krateža”, koji još uvjek nije pronađen. Sumnjamo da je tijelo pomjerano i da su, prije dolaska policije i hitne pomoći, njegovi prijatelji pokušali da prikriju tragove i da namjeste sve kako bi izgledalo da je Bećković sam pucao u sebe – navodi naš izvor iz istrage.

Čitaj još:   Volodimir ZELENSKI pozvao Moskvu na konačan dogovor "bez odugovlačenja": Naš prijedlog je na stolu... (foto, video)

I nakon hapšenja M. K. i R. Č. su ostali pri stavu da nisu umješani u smrt svog prijatelja, ali su, prema nezvaničnim informacijama, pali na poligrafskom testiranju.

– Zamršena je situacija, ali najverovatnije je jedan od drugara pucao u Bećkovića, dok mu je drugi pomogao da nakon toga inscenira samopovrjeđivanje. Da li je imao umišljaj ili je bilo iz nehata, još uvjek nismo utvrdili – dodaje naš izvor.

“BILI SU DOBRI PRIJATELJI”

Poznanici trojice mladića ne vjeruju da je bilo ko od Džemalovih prijatelja imao razloga da ga povrijedi i da, ako je neki od njih pucao, to bilo iz nehata ili nepažljivim rukovanjem oružjem.

– Bili su veoma dobri prijatelji, svakodnevno su se družili. Najvjerovatnije se radi o nesreći, ali mi nije jasno zašto ne ispričaju šta se zbivalo u toj šumi i kako je došlo do Džemalovog povrijeđivanja i kasnije smrti – priča jedan od njihovih prijatelja.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najnoviji DETALJI UBISTVA u restoranu “DAR” (foto)

izvor: Blic.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši