IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kinezi, razvili brutalno oružje, demonstranti padaju kao pokošeni i bez ispaljenog metka! (foto/video)

Kina je razvila prvu soničnu pušku koja može da rastjera veliku grupu ljudi… Puška će emitovati niskofrekventne zvuke… To će izazvati bolove u ušima, očnim jabučicama, ali i u unutrašnjim organima…

PEKING: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak 20. 09 .2019…  20: 52… Kinezi, razvili brutalno oružje, demonstranti padaju kao pokošeni i bez ispaljenog metka! (foto/video)

U izradi ovog oružja učestvovali su stručnjaci iz vojske i policije, pišu lokalni mediji, a prenosi “Dejli mejl”.

Ispitivanja su pokazala da zvuci koje emituje ova puška mogu kod čovjeka da izazovu razne tegobe, od osjećanja nelagode do vrtoglavice, mučnine, grčeva u crijevima, ali mogu da izazovu i teška oštećenja organa i da dovedu do infarkta.

Sonično oružje, koje je obično u sklopu nekog vojnog vozila, ovog puta organi reda moći će da nose u rukama. Pokreće ga gas koji, kad se zagreje, omogućava da oružje emituje zvuke.

Kina je otpočela projekat izrade ovog oružja 2017. godine, sa idejom da jednog dana doživi masovnu proizvodnju. Za sada nije poznato da li će oružje koristiti kineska vojska i policija, kao ni da li će ga koristiti da suzbiju proteste u Hong Kongu.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Kad savjetnik BILJANE Plavšić, uređuje crnogorski obrazovni sistem... (foto, video)

Do sada je policija koristila suzavac i gumene metke da rastjera demonstrante. Podsjetimo, u protekla tri mjeseca u Hong Kongu se svakodnevno održavaju antivladini protesti. 

Iako su poslednjih nedelja protesti sve manji, postali su sve nasilniji. Prije nekoliko dana demonstranti su gađali policiju molotovljevim koktelima, a ona je uzvratila suzavcem i vodenim topovima, koristeći mlaz plave boje, kako bi lakše raspoznavali demonstrante nakon hapšenja…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši