IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nova ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić: Rješavati, otvorena pitanja sa Beogradom… (foto)

U interesu obje zemlje je nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije…

BEOGRAD- SARAJEVO: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak 20. 09 .2019…  15: 52… Nova ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić: Rješavati, otvorena pitanja sa Beogradom…

Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su jako dobri, ali ima prostora za njihovo unapređenje, prije svega kroz rješavanje otvorenih pitanja, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav, saglasili su se danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i novoimenovana ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će primiti akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora pet zemalja, među kojima i pismo ambasadora BiH u Srbiji Aide Smajić.

Predsjedništvo BiH imenovalo je sredinom aprila Smajić za ambasadoricu u Beogradu, koja će od sutra zvanično na toj dužnosti zamijeniti Lazara Mirkića.

Rođena je 1962. godine u Maglaju gdje je zavšila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon gimnazije upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu na kojem i diplomira 1986. godine.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: KAKVA JE OVO SUJETA I INAT? (foto)

Po zavšetku studija vraća se u rodni grad gdje izvjesno vrijeme radi u lokalnim sredstvima informiranja, Radio Maglaj i list ”Natron” u istoimenom kombinatu.

Nakon prvih višestranačkih, demokratskih izbora Aida Smajić je 1990. godine izabrana za predsjednika Skupštine općine Maglaj, na čijem čelu ostaje sve do maja 1994. godine.

Dobitnica je Specijalnog priznanja Skupštine općine Maglaj za izuzetan doprinos u organizovanju naroda za odbranu i političko i civilno rukovođenje u periodu dvostruke agresije na području općine Maglaj.

Autorica je knjige ”Mirisna straža Maglaja”. Od 1998. godine živi i radi u Sarajevu…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši