IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČAJ, PRAVI LIJEK ZA VIŠAK Kilograma i smanjenje nervoze: Samo vam trebaju orasi i voda! (recept)

Narodna medicina koja treba vratite tijelu potrebnu dozu joda!!!

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24. 09 .2019…  00: 02…  ČAJ, PRAVI LIJEK ZA VIŠAK Kilograma i smanjenje nervoze: Samo vam trebaju orasi i voda! (recept)

Narodna medicina nikad koristi sve dijelove oraha, od jezgra do lista, za pripremu raznih tinktura i preparata. Raspon primjene takvih ljekova je vrlo širok, ali njihova upotreba mora biti pažljiva.

Nije uvijek moguće dobiti dnevnu dozu joda iz hrane, pa je dodatak veoma bitan. Napitak koji se pravi od smeđih pregrada iz oraha, vraća tijelu potrebnu dozu joda. 

Sve što treba da uradite je da uzmete pola šolje ovih smeđih dijelova oraha i četvrtinu šolje vode. Vodu i pregrade stavite na šporet da provri, a zatim pustite da ključa sve 10 minuta na tihoj vatri. 

Kada se čaj ohladi, procedite dobro pa sipajte u teglu i ostavite u frižider.

Čitaj još:   NA KOMEMORACIJI ŽRTVAMA GENOCIDA U POTOČARIMA: Došli su Komšić, Bećirović, Krišto, Zvizdić, Nikšić, Konaković, Karić, Stojanović, Abazović, Schmidt, Sattler, Eichhorst... (foto, video)

Ovaj napitak koristite 5 do 10 minuta prije jela, tri puta dnevno ali samo po jedan gutljaj…

Pre korišćenje, posavetujte se sa ljekarom.

Osim što liječi nedostatak joda, ovaj čaj pomaže i pri mršavljenju jer je pravi “lijek” za višak kilograma. Pored toga pomaže pri jačanju imuniteta, sređivanju nervnog sistema, oslobađanju od prekomerne nervoze i razdražljivosti, suzbijanju nesanice.

Ovaj napitak može da se koristi i kao losion koji liječi konjuktivitis jer sadrži antibakterijska svojstva...

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši