IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRIJUMF SPORTA I REKREACIJE…

SPORT VIJESTI – U Sutomoru završen 29.Let Fest u organizaciji Asocijacije „Sport za sve Srbije“

U organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije i Crnogorskog Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ I uz svesrdnu pomoć i potporu Ministarstava omladine i sporta Crne Gore i Srbije kao i opštine Bar i HTP Korali“u Sutomoru je od 18-22.septembra održan 29. Otvoreni Međunardni Letnji festival Sporta.

Pored rekreativaca – zemalja organizatora Let festa u programskom sadržaju učestvale je preko 400 takmičara svrstanih u 34 ekipe, među kojima su se našli i rekreativci iz Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Bugarske i Rumunije.

Programski sadržaj Letnjeg festivala činili su takmičarski, edukativni i društveno-zabavni dio kojim je rukovodio Organiacioni odbor u sastavu: Gligorije Vojinović, Branko Vujović, prof. dr Budimir Bijelić, prof. dr Dušan Mitić, Borislav Delibašić i mr Dejan Marsenić.

Sportsko-rekreativna takmičenja su se odvijala u 14 sportskih disciplina, svrstanih po kategorijama do i preko 40 godina sa uključenjem oba pola. Edukativni dio je okupio 150 stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije koji su aktivno učestvovali na Stručnoj tribini: „Društvene mreže i aplikacie u službi Sporta za sve“. Održana je i Regionalna Konferencija Sporta za sve i potpisani su sporazumi o saradnji zemalja učesnika. Duštveno-zabavne aktivnosti koje su u funkciji zbližavanja rekreativaca na svim nivoima djelovanja bile su zastupljene pretežno po završetku dnevnih sportskih aktivnosti. Let fest je ostvario učešće ciljnih grupa u implementaciji programa Sporta za sve, jer su se na okupu susrele sportske organizacije i društva kojima je u programskom konceptu sportska rekreacija, predstavnici lokalnih samouprava koje su potpora uključenja širokog kruga građana u programe vežbanja kao i firme i kompanije koje se brinu za očuvanje i unapređenje zdravlja svojih zaposlenih.

Na svečanom otvaranju Let festa – Sutomore 2019, uz bogat kulturno-umetnički program, učesnike su pozdravili u ime opštine Bar savetnik u Sekretarijatu za sport, kulturu i mlade Stevo Nikočević, proslavljeni Jugoslovenski reprezentativac u rukometu, a u ime organizatora predsjednici Gligorije Vojinović i Branko Vujović, koji su zajednički otvorili festival.

U okviru realizacije 29. Otvorenog Međunarodnog Letnjeg festivala Sporta za sve – Sutomore 2019, posebna pažnja je posvećena programima razvoja stručnih potencijala Sporta za sve. Tradicionalno je održana Stručna tribina na temu: „Društvene mreže i aplikacije u službi Sporta za sve“, koja je uključila veliki broj sportskih stručnjaka koji su svojim izlaganjima dali doprinos za unapređenje sportske rekreacije u budućnosti.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Počela sa radom nova HITNA SLUŽBA...

Kao jedan od ključnih događaja u okviru ovogodišnjeg festivala, po prvi put je organizovana Regionalna konferencija na kojoj su učešće uzele zvanične delegacije iz: Turske Federacije Sport za sve, Sportske unije Slovenije, Rumunske Federacije Sport za sve, Makedonske Asocijacije Sport za sve bez granica, kao i članovi Upravnih odbora i Stručnih tela Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Asocijacije Sport za sve Srbije.

Predstavnici zvaničnih delegacija prezentovali su svoje projekte i programe, a na predlog predsedavajućeg – predsednika Asocijacije Sport za sve Srbije gospodina Branka Vujovića, doneti su zaključci i preporuke za dalju saradnju:Unapređenje saradnje na realizaciji festivala Sporta za sve i sportsko-rekreativnih igara,učešće i podrška u realizaciji projekata finansiranih iz EU fondova,razvoj i unapređenje kompanijskog sporta,edukacija i podizanje stručnih kapaciteta – organizacija naučnih konferencija i skupova na temu Sporta za sve i kompanijskog spora,realizacija programa i projekata u okviru kampanja međunarodnih organizacija (TAFISA, ISCA, EFCS…),aktivnije učešće u radu međunarodnih organizacija u oblasti Sporta za sve i kompanijskog sporta i uzajamna podrška u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Dješavanja na sportskim terenima, koji su suština i glavni razlog održavanja Let Festa, obilovali su uzbudjenjima, odličnim rezultatima i napokon sjajnim druženjem takmičara.Pa i pored poštovanja Olimpijskog gesla „Važno je učestvovati“ na kraju manifestacije podijeljena su priznanja najboljima u 14 sportskih i rekreativnih disciplina.Ove godine mala ali odabrana ekspedicija Sportskog saveza Novi Pazar, koju je predvodio direktor Emir Mehmedović, nastupila je u sastavu:prof. Emka Bugarić,Kemal Tutić,Aleksandra Nestorović, Nermin Zećirović,Džemaludin Paučinac , Enes Pljakić i Asmir Hot. U disciplini nogo – tenis dvojac Emka Bugarić i Nermin Zećirović osvojio je šampionski pehar u konkurenciji dvadeset četiri ekipe,u pikadu ekipa Novog Pazara u sastavu Kemal Tutić,Emka Bugarić,Emir Mehmedović, Buco Paučinac i Enes Pljakić bila j najsigurnije i najpreciznije ruke i u konkurenciji trideset ekipa okitila se titulom prvaka Let Festa.Asmir Hot i Emka Bugarić su blistali i u badminton gdje su nakon mnogo uzbudjenja i neizvjesnih mečeva uspjeli da do kraja savladaju sve svoje protivnike i osvoje šampionski pehar.

Najuspješnija takmičarka imala je i fenomenalan nastup u narodnom višeboju gdje je nakon zbrajanja poena osvojenih u tri discpiline višeboja: skok u dalj iz mesta, trčanje na 30 m i bacanje kamena s ramena osvojila izvanredno treće mjesto. Emka Bugarić je osvojila opet u tandemu sa Asmirom Hotom i prvo mjesto i titulu šampiona dana u revijalnoj disciplini BAGO a nakon aktivnog učešća na seminaru „Društvene mreže i aplikacije u službi Sporta za sve“ Emir Mehmedović, Buco Paučinac, Kemal Tutić,prof.Emka Bugarić i karate majstor Nermin Zećirović dobili su Sertifikate.

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO: Ministar Ljajić izdejstvovao 150 miliona za Novi Pazar

Po riječima Emira Mehmedovića direktora Sportskog saveza Novi Pazar ,institucije koja dugo i izvanredno saradjuje sa Asocijacijom „Sport za sve Srbije“, ovogodišnji Let Fest je bio izvanredno organizovan i apsolutno je opravdao očekivanja.

– Ovo je istinski festival sporta i rekreacije sa toliko entuzijazma i volje, sa toliko pozitivne energije i radosti da je prosto bilo uživanje i čast biti dio ove priče.Iako je zaista najvažnije od svega bilo učestvovati ne mogu skriti svoje zadovoljstvo zbog najuspješnijeg, do sada, nastupa novopazarskog tima koji je iako izuzetno malobrojan uspio da osvoji titule šampiona u tri sporta, da je najuspješniji takmičar iz redova našeg tima Emka Bugarić i da smo aspolutno učestvovali u svim sportskim, rekreativnim i revijalnim disciplinama i svim ostalim programom predvidjenim aktivnostima Let Festa.Čestitam mom timu i zahvaljujem se svim ostalim učesnicima i organizatorima Let Festa u Sutomoru-rekao je Mehmedović.

Na završnoj ceremonii uručen je i prijelazni pehar ekipi Gradske uprave Čačak.Festival je zatvorio prof.dr Dušan Matić, potpredsjednik Asocijacije Sport za sve Srbije, ujedno i direktor takmičenja.Učesnicima je čestitao na ostvarenim rezultatima i zakazao novo vidjenje na Let Festu za godinu dana.

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši