IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: POSLIJE ZVIJEZDE PAO I PARTIZAN

SPORT VIJESTI – Arkus Super liga Srbije za rukometaše…

Rukometaši Novog Pazara su večeras u dvorani Pendik, pred svojim sjajnim navijačima,rezultatom 30:27 slavili u derbiju III kola ARKUS Super lige za rukometaše protiv beogradskog Partizana.

Bila je ovo utakmica za rukometne sladokusce i kako nakon utakmice na press konferenciji reče strateg plavih Hasan Memić prevario se svako ko unaprijed upiše bodove protiv Partizana jer svim onim što su pokazali večeras u duelu protiv Novog Pazara u dvorani Pendik to je ekipa koja će mnogima pomrsiti račune.

Zamalo je tako bilo i u Pendiku ali su domaći rukometaši, za razliku od meča u Nišu protiv Željezničara, imali mnogo više koncentracije u završnici meča gdje je napokon utakmica i prelomljena i nisu dozvolili Partizanu da napravi iznenadjenje.

Nakon što su sjajno otvorili utakmicu i poveli sa 4:1, nakon nekoliko grešaka rukometaši domaćeg tima dopuštaju gostima da izjednače, pa i da u pojedinim trenucima povedu sa jednim golom razlike. Medjutim, nakon dosta uzbudjenja, prvi dio igre zvršen je nerješenim rezultatom 14:14.

Novi Pazar ponovo odlično otvara i drugo poluvrijeme. I ponovo imaju tri gola razlike i opet dopuštaju gostima da dodju do izjednačenja. I od tog momenta poslednjih dvadeset minuta utakmice igralo se na gol i grešku protivnika.

Briljirali su golmani oba tima: Trnavac je bio maestralan u dresu Partizana ali je Milenković, čuvar mreže „plavih“ imao svoje veče i svojim bravurama zaslužio epitet najboljeg igrača ove utakmice.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Saopštenje za javnost- NE DOZVOLJAVAMO da bilo ko narušava UGLED I DOSTOJANSTVO svih ljudi koji rade u GRADSKOJ UPRAVI

U redovima Novog Pazara sa sedam pogodaka , najviše na meču, istakao se Zlatko Rakić. Njemu uz rame bili su Milošević i Žujović sa po pet golova te Davidović i Banduka sa po četiri postignuta gola. U redovima Partizana po 6 golova su postigli kapiten Živković i Radovanović i baćanović koji je postigao pet golova.

I poseban začin, uz zaista opravdan epitet derbija kola, bili su domaći navijači. Bljehnule su nove maje, osvježili su glasove i praktično svih šezdeset minuta navijanje nije prestajalo. I to je podizalo domaće rukometaše u trenucima kada su padali u igri i kada su svojim, da upotrijebim blagu riječ, čudnim odlukama arbitri iz Novog Sada Mandić i Kovačić izazivali revolt i igrača, stručnog štaba a i publike Novog Pazara.

Na sreću to u završnici nije uticalo na konačni ishod meča u kojem je Novi Pazar pokazao da zaista ima odličan tim i da sa pravom ima ambicije ka samom vrhu tabele.

Da kažemo i to da je svakako za pohvalu prisustvo kompletnog sastava Fudbalskog kluba Novi Pazar, igrača i stručnog rukovodstva, koji su pred važan prvenstveni meč protiv novosadskog Kabela sutra od 19 sati na gradskom stadionu došli da pruže podršku rukometašima Novog Pazara. Čestitke i njima za ovaj gest i nadamo se da će ovo postati praksa i da će ga slijediti i ostali klubovi kad su u mogućnosti.

Čitaj još:   NAMJEŠTAJ KAO STIL ŽIVOTA

Rukometašima Novog Pazara čestitke na igri i pobjedi u teškom meču i derbiju protiv beogradskog Partizana. Bravo plavi.

http://ibalkan.net

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši