IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Potvrda advokata: Iz BiH protjeruju “Gulenovce”, ukinute boravišne dozvole za četiri turska državljana… (foto)

Advokat Nedim Ademović, javno se oglasio da su im boravišne dozvole ukinute te da se u BiH trebaju da napuste…

SARAJEVO : Regija, Putovanja, Zanimljivosti, ponedeljak, 30.09…  10: 52… Potvrda advokata: Iz BiH protjeruju “Gulenovce”, ukinute boravišne dozvole za četiri turska državljana…

Služba za poslove sa strancima, nakon zahtjeva turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan), ukinula je boravišne dozvole u BiH za četiri državljana Turske, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) njihov advokat Nedim Ademović.

On je kazao da su boravišne dozvole ukinute u BiH…

– Žalili smo se na ova rješenja, ali je Ministarstvo sigurnosti odbilo naše žalbe tako da se sada pred Sudom BiH vodi upravni spor. Sud BiH donio je rješenja kojima se organima BiH do okončanja ovog sudskog postupka zabranjuje da izvršavaju rješenja Ureda za strance BiH – pojasnio je Ademović.

Postupci oduzimanja boravišnih dozvola turskim državljanima pokrenuti su nakon posjete predsjednika Erdoana Bosni i Hercegovini 9. jula ove godine. Erdoan je u Sarajevo, prema riječima člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, stigao s listom “gulenovaca” koje je želio da bh. vlasti izruče Turskoj.

– Erdoan traži “gulenovce” iz BiH. Turska ima određene zahtjeve – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka s Erdoanom.

Čitaj još:   Britanski ŠPIJUN otkriva o Putinovom zdravlju: OZBILJNO JE... (foto)

Iz Službe za poslove sa strancima za BIRN BiH su potvrdili kako su obaviješteni od Ambasade Turske da su određenom broju svojih državljana poništili putne isprave, zbog čega im je rečeno da ne ispunjavaju uvjete za privremeni boravak u BiH.

– Služba je prethodno tim osobama ostavila rok za pokretanje procedure za pribavljanje nove putne isprave, ali oni u ostavljenom roku nisu dostavili dokaz da su pokrenuli proceduru ili pribavili novu putnu ispravu – naveli su iz Službe za poslove sa strancima.

Turske vlasti optužuju Fetulaha Gulena (Fethullah), imama koji živi u Americi, za pokušaj puča 2016. godine…

Izvor: Agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši