IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DAN, USLOV I ARLAUKANJE: MILE Dodik, traži izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda… (foto)

“I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi uslovljavati formiranje vlasti”, poručio je Dodik…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01.10…  08: 59… NOVI DAN, USLOV I ARLAUKANJE: MILE Dodik, traži izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda…

Milorad Dodik rekao je da će srpska strana narednih dana, najvjerovatnije, usloviti formiranje vlasti na nivou BiH time da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH.”I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi uslovljavati formiranje vlasti”, poručio je Dodik…

Mile Dodik je ponovio da su SNSD, čiji je lider, i srpska koalicija od početka tražili formiranje vlasti na nivou BiH, da se s tim saglasio HDZ, ali da je bošnjačka strana okupljena oko SDA počela da taj proces uslovljavati nastavkom puta prema NATO-u, što je za Srbe neprihvatljivo.

Dodik je rekao da je nakaradan nedavni poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića kandidatu SNSD-a za predsjedavajućeg Vijeća ministara da iznese svoj program, jer ga Predsjedništvo BiH nije ni imenovalo.

“On traži od njega program. Izetbegović kaže da traži provođenje sporazuma lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA od 5. augusta, iako tamo piše da on ne važi ako se ne realizuje za 30 dana. To je besmisleno”, rekao je Dodik u emisiji “Dosije” ATV-a.

Čitaj još:   BiH OTVARA KONZULAT U NOVOM PAZARU...

“Sin Alije Izetbegovića ponaša se kao njegov babo koji je odustao od sporazuma koji su mogli spriječiti krvoproliće tokom posljednjeg rata u BiH”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da aktuelni negativni procesi u BiH, u kojima nisu formirane osnovne institucije, pokazuju da ta zemlja ne mora da postoji.

On je rekao da je lider opozicionog SDS-a Mirko Šarović pravdao deklaraciju SDA pominjući deklaraciju SNSD-a kojom se afirmiše pravo na samoopredjeljenje Srba u BiH.

“Šarović je morao to uraditi jer je preuzeo neke obaveze. Njemu je dan boravka u Vijeću ministara važniji od svih interesa Republike Srpske. Zašto ljudi iz SDS-a ne znaju da u Povelji UN-a piše o pravu naroda na samoopredjeljenje, a srpski narod je narod? Mi i danas kažemo da želimo pravo na status i na samoopredjeljenje”, poručio je Dodik…

Čitaj još:   BANJA LUKA, NEĆE DOĆI VUČKO: RS, dobija NOVU VLAST, ko sve (NE) DOLAZI...

Izvor: Agencije

BEOGRAD: STRAH OD „BOŠNJAČKOG SANDŽAKA“a RS gledaju kao na svoju…“!!!

Ne postoji jasna vizija za budućnost između Srbije i Republike Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši