IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: PRESPOJIO KABEL…

Utakmica jedanestog kola Prve lige Srbije za fudbalere osim radosti koju je donijela fudbalerima i navijačima novopazarskih plavih sve nas više utvrdjuje u ubjedjenju da Novi Pazar ima ozbiljan tim na čelu sa ozbiljnim trenerom Tešovićem i da je spreman za visoke domete ove sezone. I ono što je jako važno-publika se vratila na Gradski stadion i juče je nosila svoje plave do novog trijumfa u duelu protiv nezgodne ekipe novosadskog Kabela, koja je do ove utakmice, sa 17 osvojenih bodova bila dva mjesta na tabeli ispred Novog Pazara koji je osvojio 15.

Kažem do ove utakmice. I kažem navijači. Koliko je to važan faktor utakmice i ne čudi što je i Tešović nakon utakmice na press konferenciji to i potvrdio govoreći da je uistinu sjajna novopazarska publika dvenesti igrač njegovog tima. I to je onaj novopazarski specijalitet i začin koji čini da svaki sportski dogadjaj, a posebno fudbalske utakmice, budu vrhunbski sportski ugodjaj i doživljaj.

Za one koji juče nisu uspjeli da dodju i uživo prate ovaj meč da kažem tako je to bilo. Čak i nakon što se Nebo sručio na Gradski stadionu jedanestom minutu kada je Nigerijac, u redovima Kabela, postigao gol iz situacije koja je bila daleko od stopostotne, daleko od šanse. Publika je navijala svojim momcima jer su prepoznali da ima snage, volje, da će ti sitni i kratki pasovi, precizna dodavanja, ta dominacija u posjedu lopte i kontrola igre napokon uroditi plodom. Samo dva minuta kasnije agilni Biševac upućuje odličan centaršut na prvu stativu, Milić zahvata loptu glavom, i dok golman Kabela pliva negde u vazduhu, njegov kiks izbacujući loptu sa gol linije ispravlja Petrić.

Gosti su se izuzetno organizovano branili i činilo se da su postavili neprobojni bedem pred Novopazarce. Ali smo mi grad Bedema i poslije prave opsade gola Kabela u 35. minutu počelo je prespajanje.

Jedan od najboljih pojedinaca ove utakmice Enver Alivodić fenomenalno je izveo slobodnjak iskosa i kao na tacni uposlio Milića, koji je visoko skočio i pored četvorice fudbalera gostujućeg tima loptu smjestio u kontra stranu golmana Vukliša poravnavajući rezultat uz salve radosti domaćih navijača. Do kraja prvog dijela igre uprskos dvema ozbiljnim prilikama Alivodića rezultat je ostao nerješen.

Čitaj još:   SUPER: Mladi košarkaši CRNE GORE nadigrali Izrael i osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu... (foto, video)

U pauzi izmedju dva poluvremena Fudbalski klub je organizovao mini nagradnu igru za tri srećna gledaoca. Na sve tri navijačke strane bačena je po jedna fudbalska lopta. Gledaoci koju su uhavtili lopte šutirali su penale golmanu kadeta FK Novi Pazar a pobjedniku je pripao dres fudbalskog kluba. Očekujući da se srećni „hvatači“ lopte pojave na terenu pomislili smo da se možda ne budu vodili logikom „bolje lopta u ruci nego dres na grani“ i odluče se da umjesto učešća u nagradnoj igri zadrže nagradu koja im je ubačena u naručje. Srećom sva trojica srećnika su se pojavila na terenu šutirala i na kraju je najmladji medju njima bio i najprecizniji i osvojio plavi dres voljenog kluba u čijim mladjim kategorijama i igra.

Nakon ovog zabavnog dijela za publiku, svi smo se zajedno okrenuli nastavku drugog poluvremena u kojem smo očekivali da Novi Pazar krene još ofanzivnije i u potpunosti preokrene rezultat. To se moglo i dogoditi samo nakon minuta igra u nastavku kada je sjajnu priliku propustio Vusaljanin a njegov šut je za par centimetara promašio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka. Pet minuta kasnije kapiten Novopazaraca Vusljanin šalje sjajan pas u dubinu šesnesterca gostiju i upošljava odličnog Edina Selimovića, koji je za korak brži od Bihorca koji ga povlači za ruku, ruši i za arbitra Tripkovića nije bilo dvojbi.Penal za Novi Pazar. Rutinski i precizno ga je izveo Irfan Vusljanin i Novi Pazar je poveo 2:1.

Gol u pravom trenutku. U trenucima kada je ritam igre domaćih opao šansu da poravnaju rezultat imali su Vladić i Dražić koji su prosto zajedno, smetajući jedan drugom, upropastili odličnu priliku. U 74. minutu gostiujući fudbaleri su okružili arbitra Tripkovića negodujući što nije pokazao na bijelu tačku nakon što je lopta u kaznenom prostoru pogodila u ruku Rubežića. Glavni arbitar je u toj nazovimo je spornoj situaciji bio blizu mjesta dogadjaja i iste sekunde pokazao da nema ni govora o penalu.

Sedam minuta kasnije pritisak Novosadjana se zamalo isplatio. Sa više od 27 metara Ilić je raspalio po lopti i ona je zakačila, na sreću Novog Pazara, gornji dio prečke i završila u gol autu. I da sve dodje na svoje pobrinula se lokomotiva domaće sinhronizovane kompozicije novopazarskog noćnog ekspresa Enver Alivodić.

Čitaj još:   NOVI PAZAR JE NA NOGAMA: SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

Pet minuta prije kraja utakmice u kontri Plojović majstorski asistira i izaziva kratki spoj medju igračima gostiju kojima su se već bili pomiješali kablovi, Alivodić sa loptom odlazi na stranu i iskosa šutira precizno i u svom stilu i još jednom primorava golmana Vukliša na kapitulaciju za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Novog Pazara koji je uspio da ugura tri gola u mrežu Kabela koji je u proteklih deset utakmica primio samo sedam golova.

Novi Pazar je tako preskočio Kabel na tabeli Prve lige i dosegao do četvrte pozicije sa istim brojem bodova (18) kao i trećeplasirani Dinamo, bod manje od drugog na tabeli Metalca i tri zaostatka u odnosu na trenutnog lidera ekipu Grafičara.

U narednom kolu Prve lige fudbaleri Novog Pazara se u derbiju kola na gostovanju sastaju sa ekipom Dinama.

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši