IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Dječaku slomili ključnu kost u školskom dvorištu…

Učenik šestog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu zadobio je prijelom ključne kosti, povrede grudnog koša i noge tokom koškanja u školskom dvorištu. Direktorka škole Milica Petković tvrdi da mališan nije povrijeđen u tuči, već da je pao kada ga je njegov drug pokušao da ga zaštiti tokom sukoba sa drugim djetetom.

Šestak je završio u bolnici, a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Incident se dogodio juče na malom odmoru između trećeg i četvrtog časa, a povod, kako navodi direktorka Petković, bili su štenci pronađeni u školskom dvorištu.

– Jedan učenik šestog razreda je otključao vrata škole i istrčao u dvorište za njim je krenula grupa đaka iz drugog odjeljenja da bi videlij te kučiće. Nije tačna objava koja se pojavila na društvenim mrežama da je jedno djete udavilo štence. Istina je da se taj mališan koji je prvi istrčao, pokoškao sa drugim đakom, takođe učenikom šestog razreda i udario ga u stomak. Priskočio je jedan đak osmog razreda da zaštiti ovog što je bio udaren, htio je da ih razvadi ali ga je nezgodno povukao, on je pao na beton i tada je zadobio povrede – objašnjava Petković.

Čitaj još:   Korona ubija narko- mafiju: Najveći udar na podzemlje... (foto)

Naglašava da je odmah po saznanju za događaj, preduzela zakonske mjere.

– Obavještena je policija, Hitna pomoć, obavila sam razgovor sa roditeljima, angažovan je tim za bezbjednost, a informaciju sam dostavila i Školskoj upravi, a biće sproveden i vaspitno disciplinski postupak – kaže direktorka.

Kako se saznaje u Kliničkom centru, dječak je osim prijeloma ključne kosti zadobio i nagnječenje grudnog koša i desnog skočnog zgloba.

– Povrede su imobilisane i pacijent će danas biti otpušten na kućno liječenje – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Udruženje “Drug nije meta” jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savjete i brojne korisne informacije.

izvor: srbijadanas.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši