IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRATA MI JE UBIO POLICAJAC: Prvi put otvorio dušu poslije 10 godina tragedije… (foto i video)

Navijač FK Sarajevo Vedran Puljić ubijen je u Širokom Brijegu iz vatrenog oružja 4. oktobra 2009. godine, dok je šest navijača ekipe sa Koševa tada ranjeno…

SARAJEVO : BiH, Crna Hronika, Sport, Fudbal, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 21: 40… BRATA MI JE UBIO POLICAJAC: Prvi put otvorio dušu poslije 10 godina tragedije… (video)

Obdukcijom je utvrđeno da se radilo o ustrelnoj rani glave tada 24-godišnjeg mladića. Za ubistvo Puljića osumnjičen je Oliver Knezović (1974) s prebivalištem u Širokom Brijegu. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora i otišao u susjednu Hrvatsku, gdje je i počeo sudski proces u slučaju…

Ipak, Knezović nikada nije procesuiran, a u porodici sumnjaju da on i nije krivac.

Igor Puljić, brat stradalog Vedrana, progovorio pred kamerama.

“Njemu je Sarajevo bilo prvo. Samo mi je u putu poslao poruku, “Sretan rođendan buraz, proslavićemo kad dođemo, ja sam otišao na utakmicu”. Ja tu poruku još uvek imam”, kazao je Igor Puljić.

Igoru je pripao taj najteži zadatak, da svojoj majci kaže da je u Širokom Brijegu ubijen njen sin, a njegov brat Vedran, prenosi Radio Sarajevo.

Čitaj još:   ŠTA RADI MUP: JEZIVE PRIJETNJE, PSOVKE I UVREDE ZA UČESNIKE PATRIOTSKIH AUTO KOLONA

“Na mene je pala ta odgovornost da mami javim. Ne znam da li ću u životu imati težeg trenutka od toga. U svemu tome sam se nadao da će biti neka pogrešna informacija i da to nije Vedran”, priseća se Igor dana kada mu je ubijen brat.

Igor smatra da Oliver Knezović, koji je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo njegovog brata, nije ubio Vedrana.

“Što se tiče Vedranovog ubice, ja ne mogu biti sto odsto siguran, ali 99 odsto (Knezović op.a) nije Vedranov ubica. To sam više puta rekao u nekim pismenim i usmenim izjavama, ali u kameru nisam nikad. Za slučaj Vedranovog ubistva i sumnjičenje Olivera Knezovića dovoljno je osam razreda osnove škole i neko osnovno razumJevanje fizike. Položaj Vedranovog tIJela u odnosu na Olivera nije mogao dovesti do takve rane”, uveren je Igor, te naglašava:

Vedran je pogođen u desno uvo, a on i Knezović bili su udaljeni 70-80 metara i okrenuti licem u lice. Nije na Severu slučajno napisana parola “Vedrana je ubila policija”, to su napisali momci koji su taj dan bili u Širokom Brijegu. Oni znaju šta se desilo i ta parola ima svoj smisao i svoje značenje. I kako sam 99 odsto siguran da Oliver nije, tako sam i 99 odsto siguran da je ta parola ispravna. Znači, Vedrana je ubila policija, odnosno policajac”

Čitaj još:   KO JE ZORAN LEKOVIĆ- ZENGA: Napadao na nacionalnoj osnovi vrijeđa sugrađene u PLJEVLJIMA- bivši član „Pantera“... (foto- video)

IZVOR AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši