IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAKIR KOCA: U ZNANJU I RADU JE MOĆ…

SPORT VIJESTI – Predstavljamo vam Bakira Kocu majstora Aikidoa 2. Dan

Kada neko mlad ima želju, ambiciju i namjeru da učini nešto dobro za druge ljude i kada sve podredi ovom cilju onda je obaveza svih nas koji možemo da mu na neki način pomognemo ako ponekad nije moguće drugačije barem verbalno. Da bi čovjek uspio mora da uči,radi i vježba i da bude posvijećen, mora da želi i da radi na ostvarenju svojih želja i snova.I tako sam nekako mora sresti Bakira Kocu na ovom mom putu pokušaja da promovišem sport i ovu našu dobru djecu i sportiste.

Em mi je drago što je naše dijete, domaće, vaspitano, uljudno, em što se topim od miline što je dijete mojih prijatelja Setka i Saude Koca, em što u životu svom, pogotovu kao sportski novinar kako mnogi vole suziti moj novinarski opseg, nisam susreo tako energično, ambiciozno dijete spremno na svakakva odricanja da bi uspio da što više znanja i vještina ugradi u sebe i da ih prenese i drugima i da na taj način oplemeni i ljude oko sebe.

I šta mi je drugo preostalo nego da zašiljim olovku i počnem a kako ide 24. oktobar dan njegova rodjenja ovaj tekst mu je dar od FES-a za rodjendan.

A Bakirova priča, ona koja nas interesuje, počela je baš oktobra mjeseca 2003. godine kada kreće da se bavi jednom fenomenalnom borilačkom vještinom simpatična imena –AIKIDO u aikido klubu “Walter” kod majstora aikidoa Nazima Hadžića. Energičan i rješen da uspe u ovom sportu napredovao je iz godine u godinu osvajajući sve veća zvanja i pojasi su dobijali na zatvorenim bojama.Za braon pojas ( 1 kyu) položio je 2009. godine kad je napunio 13 godina. I, naravno, u aprilu 2011. godine, u želji da svoje znanje prenese na druge, osniva grupu pod nazivom “Aikido Family”.

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: "Ovo će biti NATO DVORIŠTE..."

Dvije godine kasnije izabran je za Sportsku nadu Novog Pazara. Jula 2015. Godine oko struka privezuje crni pojas 1 dan i postaje majstor Aikidoa i stiče zvanje Sensei ( učitelj).Te iste godine u “Američkom kutku” u Novom Pazaru organizuje prezentaciju na temu “Filozoofija Aikido-a i praktični dio”.Ta 2015. Godina je bila na neki način berićetna za mladog majstora Aikidoa.

Na prijedlog svog aikido učitelja Mirka Jovandića- majstora aikidoa 7. Dan, upisuje Sportsku Akademiju u Beogradu.I kako je osim rodjenja još mnogo važnih dogadjaja u njegovoj da kažemo karijeri vezano za oktobar tako pretpostavljate da nafakali za Bakira 2015. nije mogla proći bez nekog dogadjaja u oktobru mjesecu.

Tako mu je baš na dan njegova rodjenja u Beogradu njegov sensei ( učitelj) Mirko Jovandić uručio Diplomu Hombo Federacije ( glavno sjedište aikido organizacije u Japanu) i Yudansu ( pasoš) i iste godine je proglašen za vrhunskog sportistu.U julu 2017. godine izlazi na polaganje za nosioca crnog pojasa II dan u aikidou, da bi mu te iste godine, pogadjate , u oktobru ( 28.10) bila uručena diploma Hombo Federacije iz Tokija za položen 2. Dan u Beogradu u Aikido savezu Srbije.

Godinu dana kasnije diplomira na Sportskoj akademiji u Beogradu i stiče zvanje profesionalnog trenera.No Bakir tu nestaje već na Sportskoj Akademiji završava specijalističke studije i dobija zvanje “Trener za vrhunske sportiste” i praktično od januara ove godine ima saradnju sa Sportskom Akademijom kao operativni trener za sve sportove u region i šire.U aprilu ove godine grupa “Aikido family” prerasta u klub. Bakir je sa svojim klubom član Aikido savaza Srbije čiji je predsjednik Mirko Jovandić. Bakir se diči izvanrednom saradnjom sa svima a posebno ističe odličnu saradnju sa Aikido Savezom Bosne i Hercegovine na čijem je čeli predsjednik Nihat Kličević.

Čitaj još:   JELENA, SVAKOG DANA POSJEĆUJE GROB MAJKE: O jednoj stvari POSEBNO vodi računa...

I kad sve ovo pročitate kao da je priča o nekome ko polako treba da završava karijeru a ne o mladiću koji za petnestak dana puni 23 godine.Tim je ponos svih nas veći jer se radi o mladom čovjeku željnom znanja i napredovanja i željnog da svoje znanje prenese na druge i da svojim entuzijazmom, radom i trudom prosto natjera mlade ljude, njegove vršnjake i nas starije da zavolimo sport i sve što sport donosi od zdravog života do životnih uspjeha.

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši