IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DJEVOJKA IZ MOSTARA MUČKI UBIJENA I BAČENA U RIJEKU

Kako bi se prikrili tragovi mučkog ubistva, tijelo djevojke sinoć je bačeno u rijeku Studenčicu, a oko 20 časova ga je pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Lana B. iz Mostara danas je trebalo da bude u Sarajevu, prvi dan na fakultetu, ali je sinoć nađena mrtva u rijeci kod Ljubuškog.

Prema posljednjim informacijama, djevojka je mučki ubijena i u toku je detaljna pretrega terena u potrazi za materijalnim dokazima i ubicom.

Kako bi se prikrili tragovi mučkog ubistva, tijelo djevojke sinoć je bačeno u rijeku Studenčicu, a oko 20 časova ga je pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Odmah je alarmirana Gorska služba spasavanja Ljubuški koja je izvukla tijelo iz hladne rijeke, a ubrzo je obavljen uviđaj koji je otkrio ono najgore – da se radi o nasilnoj smrti.

Čitaj još:   ĐAVOLI NOVINAR, LAZANSKI PITAO DODIKA: "HOĆE LI SE NAKLONITI ZASTAVI BiH", MILE se nasmijao... (video)

Josip Aničić portparol Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu objasnio je da su uviđaj na mjestu pronalaska tijela obavili pripadnici Policijske uprave Ljubuški, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, uz prisustvo dežurnog tužioca.

– Prilikom uviđaja izvršena je identifikacija beživotnog tijela te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti. Naložena je obdukcija L.B. te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti – objasnio je Aničić.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Komentariši