IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMINA ERDOĞAN: Žena koja čvrsto stoji iza svog muža!

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je možda glavni čovek u toj državi, ali postoji još jedna figura čije je mjesto na čelu javnog života Turske zacementirano, a to je njegova supruga  Emina, piše sajt Thenational.ae

Prva dama Turske sa Erdoganom već 42 godina dijeli dobro i zlo i u početku nije učestvovala u političkoj karijeri svog muža. Emina Erdogan ima 64 godine, a rođena je u Istanbulu.  Najmlađe je i jedino žensko dijete u svojoj porodici. Pohađala je umjetničku školu “Mithat paša”, ali je dobrovoljno napušta prije mature. Sama Emina dolazi iz porodice od petoro djece, dok sa Erdoganom ima četvoro djece: dva sina i dve kćerke.


Preživela je sve uspone i padove svog supruga, od dolaska na čelo Istanbula, preko njegovih zatvorskih dana , pa sve do njegovog osnivanja partije AKP i dolaska na čelo zemlje.

Čitaj još:   JEDNOG MUŽA JOJ UBILI NA KUĆNOM PRAGU, ZA DRUGOG NE ZNA JE LI ŽIV: Prošla pravu DRAMU u ljubavi... (foto)

Gospođa Erodogan je svoj život posvetila socijalnim projektima: bori se protiv dječjih brakova, pomaže mentalnim i fizičkim invalidimakao i žrtvama prirodnih katastrofa.

Za sebe voli da kaže da je pobožna i tradicionalna žena. U par navoda Emina je govorila kako svaka žena prije svega treba i mora biti majka, što je dovelo do protesta aktivista za ženska prava u Turskoj.

Tokom službenih posjeta drugim zemljama, uvjek rado prati svog supruga i sastaje se sa prvim damama, razmatrajući probleme novog doba. 

Oblači se tradicionalno, i uvek u skladu sa kulturom zemlje iz koje dolazi, kao i u skaldu sa svojim godinama. Njen zaštitni znak su blijedo zelene boje, plava i bijela.

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši