IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POBJEDNIČKI START NOVOPAZARACA

SPORT VIJESTI – Futsal Prva liga II kolo

Novopazarski majstori malog fudbala izvanredno su i u skladu sa svojim velikim ambicijama započeli ovogodišnje nadmetanje u elitnom futsal takmičenju u našoj zemlji. Nakon devet sezona u eliti, klub malog fudbala je u tri fenomenalne sezone uzastopno takmičenje završavao kao trećeplasirana ekipa, prošle sezone Novopazarci su , u najboljoj svojoj superligaškoj sezoni, takmičenje završili na mjestu koje pripada vicešampionu a takodje morali su se tom titulom zadovoljiti i u domaćem kupu.Svi ovi uspjesi davali su za pravo da Novi Pazar postavi još veće ciljeve i zaista ambiciozno udje u futsal sezonu 2019/2020.

Na premijeri ovogodišnje sezone u Nišu uprvom kolu, na teškom i uvijek teškom gostovanju Kalči, novopazarski majstori malog fudbala su slavili rezultatom 3:2.I to je bio razlog više da sa nestrpljenjem očekujemo duel na parketu dvorane Pendik protiv strašno pojačane ekipe Vranja u utakmici drugog kola.

U avetinjskoj atmosferi dvorane Pendik u kojoj nije bilo publike zbog kazne koju je disciplinska komisija izrekla Novom Pazaru nakon utakmice II kola Plej offa protiv Ekonomca kada smo slavili rezultatom 5:3, ekipa domaćina je predvodjena reprezentativnim dvojcem Mutavdžić-Aleksić odigrala sjajnu utakmicu prikazujući snagu kolektiva i spremnost za najveće domete u ovoj sezoni. U tvrdoj, teškoj, rovovskoj utakmici domaći dominiraju i imaju loptu u svom posjedu. Stvaraju prilike ali golman gostiju čini čuda.

Čitaj još:   NOVI PAZAR TREĆI PUT U FINALU (foto)

Medjutim, ipak je nakon jedanest minuta igre u nastavku morao da kapitulira. Na to ga je primorao izvanredni Miljan Mutavdžić. Samo minut kasnije Elvedin Sadović, koji je praktično iz autobusa došao na utakmicu, uspio je da u 32. Minutu utakmice prosto ugura loptu u mrežu gostiju za vodstvo Novog Pazara 3:1. U istom minutu Trajković koristi gužvu i uspijeva da postigne svoj i drugi gol svog tima i smanji rezultat na 3:2 i unese nemir u završnicu meča.

Medjutim futsaleri Novog Pazara su iskusno uspjeli da privedu utakmicu kraju uz nekoliko bravuroznih, panterskih intervencija Mirze Hota i ostvare novu pobjedu i to u duelu protiv kako već rekoh izuzetno pojačane ekipe Vranje koja je u prvom kolu na svom parketu slavilo u duelu protiv Ekonomca rezultatom 8:4 u prvom kolu.Time je i ova pobjeda Novog Pazara značajnija i veća.

U trećem kolu ekipa Novog Pazara se sastaje sa jednom od ponajboljih ekipa prošle sezone Novom Pazovom koja je loše počela prvenstvenu trku porazom od Vinter sporta (2:3) i od Ekonomca u Kragujevcu (2:0). Čestitke plavim momcima na trijumfu i nadamo se da će i ove sezone igrati jednu od najvažnijih uloga u futsal eliti naše zemlje.

Čitaj još:   TUGA, SVE JE Otkriveno: Šta se događalo u Kobijevom helikopteru, par trenutaka prije nesreće...

http://İBALKAN.NET

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Komentariši