IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNAŽNO KRILO ZA LET PLAVE VISINE

SPORT VIJESTI – Predstavljamo vam Dobrivoja Markovića rukometaša Novog Pazara

Sigurno najzvučnije ime koje je ikada igralo u nekom novopazarskom sportskom klubu je ljevokjrilni napadač Rukometnog kluba Novi Pazar Dobrivoje Marković. Rodjen je 22. Aprila 1986. Godine u Tesliću i za svoje trideset tri godine života ostvari sjajnu rukometnu sezonu i eve stigne da pojača i Novopazarce gdje se tek očekuju njegove sjajne partije. Najbolji nagovještaj za to je njegov nezadrživi let u duelu protiv Rudara u Kostolcu gdje je sa osam golova držao prednost Novog Pazara i doveo ga do trećeg prvenstvenog trijumfa.

Rukometnu karijeru je započeo u Sintelonu iz Bačke Palanke, nastavio u Jugoviću, u periodu od 2008-2011. İgrao je u španskoj Sijudad Enkantandi, nakon toga je proveo tri godine u velikom rukometnom klubu skopskom Vardaru sa kojim je igrao SEHA ligu u sezonama 2011/12 I 2013/14, sa ovom ekipom je dva puta bio šampion Makedonije i tri puta osvajač Kupa, usljedio je šampionski tim RK Zagreb sa kojim je sve tri sezone koliko ke proveo tamo ( 2015/16, 2016/17 i 2017/18. OSVAJAO PRVENSTVO I KUP, da bi prošle godine igrao za SEHA ligaša niškog Željezničara.

Čitaj još:   U ponedjeljak Dženaza- namaz Vahidinu Musemiću, legendarnom napadaču FK Sarajeva... (foto, video)

Kao član kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore (igrači do 18 godina) osvojio dvije zlatne medalje u Beogradu 2004. godine gdje bio izabran u idelanu postavu šampionata i u Kataru 2005. Dobrivoje Marković je za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao 75 utakmica i postigao 159 golova.

Sa reprezentacijom Srbije učestvovao je na Mediteranskim igrama u Peskari i na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine, kao i na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu.

Radi se o izvanrednom sportisti i vanserijskom rukometašu koji će vjerujemo i dresu novopazarskog superligaša, kao jednog od najzdravijih sportskih kolektiva ne samo u rukometu nego u sportu naše zemlje uopšte, pružiti svoj maksimum i biti motorna snaga uspjeha novopazarskih plavih ali i promocije i razvoja rukometa u gradu u kojem je uvijek bilo izvanrednih rukometaša i rukometnih trenera.

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Komentariši