IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN: Griješe ako misle da će nas prijetnjom sankcija natjerati da odustanemo od akcije u Siriji…

Turska vojska i saveznici iz redova sirijskih pobunjenika u svojoj ofanzivi protiv kurdske milicije osloboditi 30 do 35 kilometara duboko u teritoriju Sirije…

GAZIANTERP: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 13: X, 15: 57…  ERDOGAN: Griješe ako misle da će nas prijetnjom sankcija natjerati da odustanemo od akcije u Siriji…

“Naša borba nije protiv naše kurdske braće već protiv terorističke organizacije PKK i njene produžnice PYD/YPG,” rekao je Erdogan…

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da embargo oružja Turskoj neće biti dovoljan da se obustavi ofanziva u Siriji.

“Od kada smo pokrenuli operaciju, suočavamo se s pretnjama ekonomskih sankcija ili embarga na oružje. Greše oni koji misle da će nas na taj način primorati da odustanemo”, rekao je Erdogan.

Predsjednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan je naglasio da cilj antiterorističkih operacija koje se provode na sjeveru Iraka i u Siriji nikada nije teritorijalni integritet tih zemalja te dodao da će operaciija “Izvor mira”, koja je iza sebe ostavila i treći dan, obezbjediti sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u Turskoj, siguran povratak njihovim kućama. 

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i Fata na bauštelu u Njemačkoj... (foto)

“Naša borba nije protiv naše kurdske braće već protiv terorističke organizacije PKK i njene produžnice PYD/YPG,” rekao je Erdogan.

Erdogan je rekao da svako može pričati šta hoće ali da se ova borba neće zaustaviti. “Nećemo načiniti korak unazad”, rekao je predsjednik Erdogan. 

“Problemi koje imamo nisu problemi koje donosi geografska pozicija naše zemlje, u našim je rukama zaustavljanje ovog lošeg razvoja situacije” rekao je Erdogan i dodao da operacija “Izvor mira” nije započeta da bi se rasparčala Sirija već zato da bi se zaštitila prava svakog pojedinca koji tu živi.

Turska je u srijedu pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih snaga na sjeveroistoku Sirije jer sve te snage smatraju se terorističkim grupama.

Izvor Agencije

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

Komentariši